ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανακοίνωση της Π.Δ.Ε. για την περιοδεία Κατσιφάρα σε επιχειρήσεις


Aνακοίνωση εξέδωσε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σχετικά με την χθεσινή περιοδεία του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα, σε επιχειρήσεις που χρηματοδοτήθηκαν από το ΕΣΠΑ.

«Στηρίζουμε το νέο παραγωγικό μοντέλο της Δυτικής Ελλάδας. Δίνουμε έμφαση στην πρωτογενή παραγωγή και τη μεταποίηση, με στόχο τα προϊόντα της περιοχής μας να είναι ανταγωνιστικά και να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζουν στις αγορές. Τα μηνύματα που εισπράττουμε είναι ενθαρρυντικά. Η στροφή των καταναλωτών στα τοπικά προϊόντα είναι εντυπωσιακή, κάτι που αναμφισβήτητα συνδέεται τόσο με την ποιοτική τους αναβάθμιση, αλλά και την πλήρη συναίσθηση των πολιτών ότι στηρίζοντας τον τόπο μας, ενισχύουμε την ύπαρξή μας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Το οδοιπορικό στα έργα και τις δράσεις που χρηματοδοτήθηκαν από το ΕΣΠΑ ξεκίνησε από τη «Φάρμα Ηλείας», στα Καβάσιλα του Δήμου Πηνειού. Πρόκειται για τη δημιουργία μιας πρότυπης μονάδας επεξεργασίας αγελαδινού γάλακτος που ανέπτυξαν οι Διονύσιος Μαρίνος και Κωνσταντίνος Τσάκωνας, υλοποιώντας επένδυση ύψους 673.619 ευρώ. Στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της η μονάδα επεξεργάζεται 3 τόνους γάλα την ημέρα παράγοντας φρέσκο γάλα, προϊόντα γάλακτος και διαρκώς διευρύνει την παραγωγή της.