ΗΛΕΙΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΛΙΔΑΣ

Ανακοίνωση του δήμου Ήλιδας για κορωνοϊό


ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΔΑΣ- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Είναι ενθαρρυντικό, το ότι τα δείγματα που έχουν εξεταστεί μέχρι σήμερα, των ατόμων που ήρθαν σε επαφή με τα βεβαιωμένα κρούσματα των εκδρομέων από την περιοχή μας, είναι στη πλειοψηφία τους αρνητικά, όπως προέκυψε κατά την ενημέρωση που είχε ο Δήμαρχος Ήλιδας Γ. Λυμπέρης από τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ κ. Παναγιώτη Αρκουμανέα.

Τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα για τον περιορισμό της μετάδοσης της νόσου από τον κορωναϊό συνεχίζονται, στην προσπάθεια για την προστασία των πολιτών και ιδιαίτερα των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.

Έτσι:

-Απολυμάνθηκαν με πρωτοβουλία του Δήμου οι χώροι όλων των Δημοσίων Υπηρεσιών.

-Οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων, θα παραμείνουν κλειστές, ενώ ματαιώνονται οι αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, όπως έχει ήδη ανακοινώσει το Υπουργείο Υγείας για προληπτικούς λόγους για δύο εβδομάδες.

-Για την ομαλή μετάβαση στην κανονικότητα, οι Δημοτικές Υπηρεσίες και οι δομές όλων των Νομικών Προσώπων του Δήμου, Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου, θα λειτουργήσουν την επόμενη εβδομάδα για να εξυπηρετήσουν δημότες αποκλειστικά για έκτακτα και επείγοντα ζητήματα.

– Το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) και το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας για ειδικές περιπτώσεις, ώστε να μη μείνουν ακάλυπτα τα άτομα που έχουν τις μεγαλύτερες ανάγκες.

-Το ΚΑΠΗ θα παραμείνει κλειστό.

Καλούμε τους συμπολίτες μας να δείξουν κατανόηση και συνεργασία, αυτές τις δύσκολες ημέρες, αποφεύγοντας το συνωστισμό στους δημόσιους χώρους και να λαμβάνουν όλες τις προφυλάξεις προσωπικής Υγιεινής για τη δική τους προστασία και την προστασία των οικογενειών τους.

Καλούμε τις Υπηρεσίες και τους εργαζόμενους σε κοινόχρηστους χώρους να τηρούν με σχολαστικότητα τα μέτρα Δημόσιας Υγιεινής.

Είναι η περίοδος που θα πρέπει όλοι να εξακολουθήσουμε να τηρούμε πιστά, συνετά και με ψυχραιμία τις οδηγίες που έχουν ανακοινώσει το Υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΔΥ, ώστε να σταματήσουμε την εξάπλωση του ιού και να προφυλάξουμε τους πιο ευάλωτους συνανθρώπους μας.

Εκφράζουμε τις θερμές ευχές μας για γρήγορη ανάρρωση στους νοσηλευόμενους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται αυτές τις μέρες. Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους συμπολίτες μας που βρίσκονται εκούσια σε περιορισμό στο σπίτι τους, ανταποκρινόμενοι με αίσθημα υψηλής ευθύνης στην έκτακτη αυτή ανάγκη, καταδικάζοντας κάθε μεμονωμένη συμπεριφορά ρατσιστικού τύπου.

Θα βρισκόμαστε στο πλευρό όλων όσων μας χρειασθούν, σε συνεργασία με τις υπεύθυνες δομές Υγείας και θα συνεχίσουμε την υπεύθυνη ενημέρωση με κάθε τρόπο.