Ανακοίνωση του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης προς του Δημότες

spot_img

Προτεινόμενα

ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ: Τεράστια επιτυχία της ενημερωτικής εκδήλωσης για τον καρκίνο του μαστού (βίντεο)

ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ:Τεράστια επιτυχία της ενημερωτικής εκδήλωσης για τον καρκίνο του μαστού-Πλήθος γυναικών έστειλε ηχηρά μηνύματα ελπίδας! Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος: «Είστε οι πρωταγωνίστριες της ζωής». «Όπου...

Προς  αποκατάσταση της αλήθειας για το Σύνδεσμο αποχέτευσης  «ΗΡΑΚΛΗΣ»

Ανακοίνωση του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης προς του Δημότες.

Ο Σύνδεσμος «ΗΡΑΚΛΗΣ» συστάθηκε με μοναδικό στόχο να διαχειριστεί και να επεξεργαστεί τα λύματα των Δ.Ε Ανδραβίδας, Λεχαινών, Τραγανού και Τ.Κ Μυρσίνης και μελλοντικά να συνδεθούν και οι υπόλοιπες Δημοτικές Ενότητες Κάστρου, Κυλλήνης και τα τοπικά διαμερίσματα αυτών.

Αυτή η προσπάθεια ευοδώθηκε χάρη στις προσπάθειες των προηγούμενων Καποδιστριακών Δήμων, των διοικήσεων του Συνδέσμου, αλλά και των μετέπειτα Καλλικρατικών Δήμων Ανδραβίδας-Κυλλήνης και Πηνειού.

Επειδή υπάρχει παραπληροφόρηση και δημιουργείται σύγχυση  από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου ¨ΗΡΑΚΛΗΣ» οφείλουμε εν τοις  πράγμασι, να ενημερώσουμε προς αποκατάσταση της αλήθειας.

1.Ο Σύνδεσμος «ΗΡΑΚΛΗΣ» είναι  Νομικό  Πρόσωπο Δημόσιου Δικαίου και εξυπηρετείται τόσο από τις οικονομικές  όσο και  από τις τεχνικές  υπηρεσίες του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης.

Ο Σύνδεσμος δεν είναι ιδιωτική επιχείρηση.

Ο Σύνδεσμος διοικείται από Διοικητικό Συμβούλιο όπου αυτό αποφασίζει για τις δράσεις αυτού.

Ο Σύνδεσμος δεν είναι ενός ανδρός αρχή.

2.Η θέληση της Δημοτικής Αρχής ήταν να μπει σε λειτουργία ο βιολογικός καθαρισμός  και γι’ αυτό το σκοπό ο Δήμαρχος προσέλαβε ειδικό συνεργάτη τον κ.Μπακογιάννη Γεώργιο και τον απέσπασε στο Σύνδεσμο, ώστε να κάνει όλες τις διορθωτικές και συνάμα απαραίτητες ενέργειες που απαιτούνται με μοναδικό στόχο και σκοπό από τη μια να καταστεί λειτουργικό το αποχετευτικό σύστημα και από την άλλη να προετοιμαστεί το εργοστάσιο επεξεργασίας ώστε να δεχτεί τα λύματα των κατοικιών.

Επιπλέον ο ειδικός συνεργάτης είχε δεχτεί σαφείς εντολές από τον Δήμαρχο να βρει χρηματοδότηση ώστε να ενταχθούν και οι υπόλοιπες δημοτικές ενότητες και τοπικές κοινότητες στο αποχετευτικό δίκτυο .

Αυτό κατέστη εφικτό όταν ξεκίνησε το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ».

Επίσης ,ο Δήμαρχος απόσπασε υπάλληλο του Δήμου, τον  κ.Σαραντόπουλο ώστε να οργανώσει τα οικονομικά και 2 υπάλληλους από τα Οκτάμηνα του ΟΑΕΔ να στηρίξουν τη λειτουργία του Συνδέσμου.

  1. 3. Η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος προσωπικά ,επειδή έχουν εμπιστοσύνη στο έργο που πραγματοποιεί ο Σύνδεσμος «ΗΡΑΚΛΗΣ» επέλεξε την πρόταση κατάθεσης για χρηματοδότηση να πραγματοποιηθεί μέσω του Συνδέσμου, για ένα τμήμα του Δήμου.

Η παρουσία του Δημάρχου ήταν συνεχής, μεθοδική και γι’αυτό από τη πρώτη στιγμή ζήτησε συνάντηση με τον πρώην Υπουργό Εσωτερικών κύριο Σκουρλέτη παρουσία του Βουλευτή κ. Μπαλαούρα, του ειδικού συνεργάτη του υπουργείου κ. Ρουσσιά, του προέδρου του Συνδέσμου και των μελετητών στο γραφείο του, όπου μας διαβεβαίωσε ότι θα χρηματοδοτήσει τα έργα με την προϋπόθεση ότι θα έχουμε ώριμες μελέτες. Είχαμε την μελέτη του Στρουσίου έτοιμη από τον Πρώην Δήμο Ανδραβίδας.

4.Η απόφαση της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου προσωπικά ήταν το έργο να το εκτελέσει ο Σύνδεσμος «ΗΡΑΚΛΗΣ» και γι΄ αυτό συναίνεσε και παραχώρησε το δικαίωμα της εκτέλεσης του έργου από το Σύνδεσμο.

Αν διαφωνούσε ο Δήμαρχος, τότε το έργο θα γινόταν από τον Δήμο αποκλειστικά γιατί η χρηματοδότηση αφορούσε τον Δήμο. Όπως θα κατατεθεί πρόταση compact που αφορά την  Κυλλήνη – Κάτω Παναγιά καθώς επίσης και  compact” για το  Κάστρο στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ  Ι του Υπουργείου  Εσωτερικών με φορέα υποβολής πρότασης και υλοποίησης τον Δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης

Η αρχή της καλής πίστης είναι απαραίτητο συστατικό για την εύρυθμη λειτουργία των θεσμών κάτι που ο κύριος Μάλλιαρης εντέχνως  ξεχνά .

 

5.Ο κύριος Μάλλιαρης ανέλαβε καθήκοντα στο Σύνδεσμο Αποχέτευσης «ΗΡΑΚΛΗΣ» το Μάρτιο του 2017 μετά από εισήγηση του Δημάρχου και την απόλυτη στήριξή του.

6.Τα συγχαρητήρια πρέπει να δοθούν σε όλους τους προηγούμενους Δημάρχους, τις προηγούμενες διοικήσεις του Συνδέσμου «ΗΡΑΚΛΗΣ», τη σημερινή διοίκηση η οποία αποτελείται από έμπειρους αυτοδιοικητικούς με μακρά θητεία στον Σύνδεσμο αλλά και στην πολιτική, τον κ. Γεωργόπουλο Διονύσιο, τον κ. Αποστολόπουλο Αντώνιο, τον κ. Παπαδόπουλο Νεόφυτο ,την κ. Κοντόγιωργα Άννα.

Επίσης,την Τεχνική υπηρεσία του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης  και  ειδικότερα τον κ.Τσουραπά και τον κ. Κορδονούρη ,οι οποίοι στήριξαν τις μελέτες και την κ.Κοκκαλιάρη και την κ.Φουντά από τον δήμο Πηνειού.

Δε μπορεί κάθε Δημοτικός Σύμβουλος να προβάλλει, πόσο δε περισσότερο να υιοθέτει, έργα που υλοποιούνται μετά από απορρέουσες δεσμεύσεις των μελών μιας διοίκησης ή των θεσμών των δύο δήμων και την άψογη συνεργασία μεταξύ των δύο Δημάρχων,κ.Καστρινού και κ.Μοράντ.

Ο τόπος μας είναι πολύ μικρός για να κρυφτείς και ακόμη μικρότερος για να κρύψεις.                  

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα