ΗΛΕΙΑ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ-ΚΥΛΛΗΝΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ανακοίνωση του Ομίλου Φιλίππων Ανδραβίδας «Σπάρτακος» για τη ματαίωση της Ιππικής Έκθεσης


«Κατόπιν έκτακτης συνεδρίασης του Δ.Σ του Ομίλου μας, σχετικά με το θέμα της 86ης ΙΠΠΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ενημερώνουμε:

‘Oπως αποφασίστηκε από τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης εξαιτίας των μέτρων πρόληψης για τον νέο ιό covid-19 η 86η Iππική Έκθεση δεν δύναται να πραγματοποιηθεί.

Ως ηθικό χρέος στους φίλους και γνωστούς, σε όλους τους ιπποπαραγωγούς και επισκέπτες που ενδιαφέρονται για την εν λόγω ιππική εκδήλωση και τιμούν με την παρουσία τους την πόλη μας ,την Ανδραβίδα, ενημερώνουμε και πάλι (όπως έχει ανακοινωθεί και σε προγενέστερες αναρτήσεις) ότι ο Όμιλός μας υπέβαλλε εγκαίρως και άνευ εντυπωσιασμών επίσημο έγγραφο στους εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής με προτάσεις που αιτιολογούσαν τη δυνατότητα πραγματοποίησης της εκδήλωσης, σεβόμενοι και τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα.

Εκτός του εγγράφου, ασκήθηκε η δέουσα πίεση διά μηνυμάτων και τηλεφωνικών συνδιαλέξεων προς τα αρμόδια όργανα, σεβόμενοι ταυτόχρονα τον ρόλο τους.

Επίσης αντιπροσωπεία του Ομίλου μας , παρουσία άλλου φορέα και Οργάνων του τόπου συναντήθηκε με τον κ.Δήμαρχο όπου έθεσε την ηθική, παραδοσιακή, ιστορική βαρύτητα της εν λόγω εκδήλωσης, μαζί με την πρότασή μας , χωρίς κανείς από τους άλλους παρευρισκόμενους να εκφράσει κάποια άποψη, με τον κ. Δήμαρχο να μην δεχτεί περαιτέρω συζήτηση, προφανώς λόγω φόρτου εργασίας, επικαλέστηκε δε τους νόμους του κράτους για την παρούσα κατάσταση που βιώνουμε.Έτσι οποιαδήποτε ενέργεια εκτός της ημέρας αυτής της βασικής συνάντησης, από οποιονδήποτε δεν μπορεί να θεωρηθεί ως επίσημη προσπάθεια.

Ο Όμιλός μας μακριά από το βερμπαλιστικό ύφος σε κάθε του πράξη και ενέργεια, με πνεύμα σεβασμού προς τους προγόνους μας που δημιούργησαν και στήριξαν τον ιερό θεσμό της Ιππικής Έκθεσης υποκλίνεται στις θυσίες τους… προσπαθεί και αγωνίζεται πάντα με βάση τις αρχές κάθε έντιμου και σοβαρού φορέα.

Με σεβασμό σε όλους.

 

Για το ΔΣ

Σοφία Δ. Αγραπίδη

Εκ της γραμματείας – Διαχειρίστρια της σελίδα του fb».