9 C
Pýrgos
Σάββατο, 29 Ιανουαρίου, 2022

Ανακοίνωση υποψηφιότητας για το Δήμο της Αρχαίας Ολυμπίας του Γεώργιου Γεωργιόπουλου

spot_img

Ολυμπία.

Εθνική και παγκόσμια παρακαταθήκη αξιών και πολιτισμού.

¨Ένα μαρμάρινο κεφάλι¨ στα χέρια ενός έθνους και ενός τόπου που δεν ξέρει που να τ’ ακουμπήσει, τι να το κάνει. Ένα εθνικό κεφάλαιο που μας κληρονόμησε η ιστορία, το έχουμε, το συντηρούμε αλλά δεν το αξιοποιούμε. Έλλειμμα να οραματιστούμε, να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε έργα και δράσεις που θα αναδεικνύουν αυτόν τον εθνικό θησαυρό. Αυτή είναι η πρόκληση και η ευθύνη μας.

 

Μπροστά σ’ αυτή την πρόκληση, ανακοινώνω σήμερα την απόφασή μου να είμαι υποψήφιος δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας. Με μια ανεξάρτητη, κομματικά ακηδεμόνευτη συμμαχία πολιτών, άξιων και ικανών συμπατριωτών μας, απ’ όλο το ηλικιακό και κοινωνικό φάσμα.

 

Ξεκινάμε μαζί σας, με την αστείρευτη δύναμη των πολιτών της Ολυμπίας, ένα δρόμο δημιουργίας, εξωστρέφειας και ανάπτυξης. Για ένα μέλλον που ξεπερνά γεωγραφικά την ίδια τη πόλη και το Δήμο. Γιατί η Ολυμπία ανήκει στη σύνολη ανθρωπότητα. Χρέος μας να τη μοιραστούμε, να ανοίξουμε τις πύλες της και να υποδεχθούμε κάθε πολίτη του κόσμου. Το «κοινό των Ελλήνων» του αρχαίου κόσμου μπορεί και πρέπει να γίνει ένα σύγχρονο παγκόσμιο πολιτιστικό και τουριστικό κέντρο. Σημείο συνάντησης και ανάπτυξης νέων δεσμών μεταξύ των λαών. Αυτή η προσπάθεια, με στρατηγική, με σχέδιο, με οργάνωση και δουλειά ήρθε η ώρα να λάβει σάρκα και οστά.

Τα υπέροχα χωριά μας, του κάμπου, της κοιλάδας του Αλφειού, της μοναδικής Φολόης, της γραφικής Λαμπείας, του Λασιώνα της παράδοσης, βιώνουν μια δύσκολη καθημερινότητα που οφείλουμε να βελτιώσουμε, να της προσδώσουμε ποιότητα. Να αναβαθμίσουμε το οδικό δίκτυο, να διαχειριστούμε την καθαριότητα, να προσθέσουμε υποδομές. Ταυτόχρονα να αξιοποιήσουμε τα μοναδικά αναπτυξιακά τους πλεονεκτήματα. Έργα που αναδεικνύουν φανερές και κρυμμένες ομορφιές του τόπου μας. Έργα που προσθέτουν στο οικονομικό προϊόν και δημιουργούν θέσεις εργασίας.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στη χώρα μας τα προηγούμενα χρόνια- με φωτεινές εξαιρέσεις- βούλιαξε στην αδράνεια, τη μίζερη διαχείριση, την κομματική εξάρτηση. Η αυτοδιοίκηση πρέπει να αποτελεί κύτταρο δημοκρατίας και πόλο αλληλεγγύης και δικαιοσύνης. Η νέα εποχή μας θέτει μπροστά σε νέες ευθύνες, σε νέες απαιτήσεις. Ο σύγχρονος δήμαρχος δεν είναι κλεισμένος στο γραφείο του, είναι παντού, εκεί που λαμβάνονται οι αποφάσεις και δίνονται οι μάχες διεκδίκησης.

Αυτό τον τρόπο τον γνωρίζω καλά. Τον υπηρετώ καθημερινά, με σχέδιο και ξεκάθαρο αποτέλεσμα. Μαζί με τους συνεργάτες μου δεσμευόμαστε να αγωνιστούμε και να πετύχουμε την πρόοδο του τόπου μας.

Σε αυτή τη προσπάθεια χρειαζόμαστε τη διάθεσή σας, την έμπνευσή σας, τη δύναμή σας.

Να δημιουργήσουμε μια νέα ενότητα.

Να ξαναχτίσουμε τις σπασμένες γέφυρες της εμπιστοσύνης με τις νέες γενιές, για ένα αύριο που τους ανήκει.

Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε σελίδα.

Όλοι μαζί να αναμετρηθούμε με το μέγεθος του τόπου μας.

Ελάτε να κάνουμε ένα Νέο Ξεκίνημα, αντάξιο της Αρχαίας Ολυμπίας.

Μπορούμε και θα το πετύχουμε.

Είμαστε νέα Δημοτική Δύναμη Ευθύνης, Εμπιστοσύνης και Δημιουργίας.

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα