35.3 C
Pýrgos
Δευτέρα, 2 Αυγούστου, 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ – ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

spot_img

Προτείνουμε να Δείτε

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΟ «9ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ»

Φορτωμένος υποσχέσεις και δώρα για το μεγάλο κεφάλαιο της Περιοχής και όχι μόνο, ήρθε ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας στην Πάτρα, όπως αναμενόταν. «Στήριξη της επιχειρηματικότητας», «σύνδεσή της με την καινοτομία και την έρευνα», «ολοκληρωμένες υποδομές» για τη μετατροπή της χώρας σε κόμβο Ενέργειας και εμπορευμάτων με ενίσχυση και του «εξαγωγικού προσανατολισμού» των επιχειρήσεων, «ορθά σχεδιασμένη περιβαλλοντική στρατηγική» παρουσιάστηκαν ως οι στόχοι της κυβέρνησης για την «δίκαιη ανάπτυξη» στην Δυτική Ελλάδα.

Τους στόχους αυτούς επιχείρησε να προβάλει ως κοινούς ανάμεσα στην εργατική τάξη, τους αυτοαπασχολούμενους, τους νέους και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών από τη μια και το μεγάλο κεφάλαιο από την άλλη, βάζοντας τους όλους «στην ίδια βάρκα, στην ίδια όχθη με κοινό στόχο να στήσουμε πάλι τον τόπο στα πόδια του». Με θράσος έταξε αποκατάσταση μισθών, συντάξεων και εργατικών δικαιωμάτων ενώ ήδη υλοποιούνται τα μνημόνια και οι εφαρμοστικοί νόμοι τόσο αυτής της κυβέρνησης όσο και των προηγούμενων που έχουν ρημάξει τη ζωή των εργαζόμενων, των λαϊκών οικογενειών. Από κοντά και τα ακόμα περισσότερα μέτρα που έχουν συμφωνήσει και θα υλοποιούνται σε βάθος χρόνου, μετά και το πολυδιαφημιζόμενο «τέλος των μνημονίων», αφού η επιτροπεία από την ΕΕ, οι δεσμεύσεις στα πλαίσια της πολιτικής και των στόχων της θα παραμένουν. Θα παραμείνει το ξεζούμισμα των εργαζομένων, το τσάκισμα του συνόλου των δικαιωμάτων του, οι ακόμα περισσότερες θυσίες, προκειμένου να αυγαταίνουν τα κέρδη του κεφαλαίου, για την ανάπτυξή του. Και απέναντι σε όλο αυτό η μόνη απάντηση του πρωθυπουργού ήταν να μοιράσει υποσχέσεις – ψίχουλα παίζοντας με την αγωνία, τον πόνο των εργαζομένων, της νεολαίας.

Στη συνέχεια βέβαια, έκανε απόλυτα ξεκάθαρο ποιους επιδιώκει να στήσει στα πόδια της η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, όπως και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Με απλοχεριά δεσμεύτηκε για χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές για τους επιχειρηματικούς ομίλους, καθεστώς που θα παραμείνει σταθερό για χρόνια, για άλλα κίνητρα και προνόμια, κονδύλια από κοινοτικά ταμεία για την ολοκλήρωση έργων υποδομής, για την ενίσχυση της συγκέντρωσης στην αγροτική παραγωγή. Προκλητικά διαφήμισε τις ευκαιρίες που θα φέρει η Ενέργεια, ο εντοπισμός και η εκμετάλλευση κοιτασμάτων στην περιοχή αλλά και συνολικά την πολιτική της κυβέρνησής του που είτε με ζεστό χρήμα, είτε με σειρά φοροαπαλλαγών και διευκολύνσεων στηρίζει μονοπωλιακούς ομίλους, επιχειρήσεις και βιομηχανίες.

Στην ίδια κατεύθυνση, σε αγαστή συνεργασία και σύμπλευση, ήταν και η τοποθέτηση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, που φάνηκε παραπάνω από πρόθυμος στο να υλοποιηθεί η πολιτική της κυβέρνησης στην Περιοχή, διατρανώνοντας με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο ότι υπερασπίζονται τα ίδια συμφέροντα και έχουν κοινό στόχο το τσάκισμα των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων, τις ακόμα μεγαλύτερες θυσίες από μεριάς τους προκειμένου να ενισχύονται τα κέρδη των εκμεταλλευτών.

Στην ίδια όχθη βρίσκονται λοιπόν το μεγάλο κεφάλαιο, η ΕΕ, το ΝΑΤΟ, η κυβέρνηση και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, η Περιφέρεια και οι τοπικοί φορείς που πίνουν νερό στο όνομα της ανάπτυξης αυτού του άδικου, εκμεταλλευτικού συστήματος! Κι ας προσπαθεί να θολώσει τα νερά η κυβέρνηση και να καπηλευτεί την ιστορία του κομμουνιστικού κινήματος με τις αναφορές της στο Νίκο Μπελογιάννη. Δεν ξεχνιούνται οι δεσμεύσεις της για στήριξη με όλους τους τρόπους της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων. Δεν έχει στεγνώσει ακόμα το μελάνι της συμφωνίας που έκανε ο πρωθυπουργός με τον «διαβολικά καλό», όπως τον αποκάλεσε, Πρόεδρο των ΗΠΑ για την προώθηση των Νατοϊκών σχεδίων στην περιοχή, για ακόμα μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας σε επικίνδυνους για τους λαούς της περιοχής σχεδιασμούς, με την κατάσταση όλο και περισσότερο να μυρίζει μπαρούτι.

Τα συμφέροντα, οι ανάγκες των εργαζόμενων, των αυτοαπασχολούμενων, των φτωχομεσαίων αγροτών, των νέων, των γυναικών των εργατικών λαϊκών οικογενειών δεν μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι με αυτά του μεγάλου κεφαλαίου! Η μαζική αγωνιστική «υποδοχή» που επεφύλαξαν στην «αναπτυξιακή» φιέστα της κυβέρνησης ήταν αποστομωτική απάντηση στην προσπάθεια των αστικών επιτελείων να εγκλωβίσουν τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα της περιοχής στους στόχους του μεγάλου κεφαλαίου.

Σ’ αυτό το δρόμο, στην οργάνωση και πάλη για την επιστροφή των όσων χάθηκαν μέσα στην κρίση, για την ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών, συνεχίζουμε! Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα δεν ανέχονται να ζουν με ψίχουλα, δεν αντέχουν άλλες θυσίες για να τρώνε με χρυσά κουτάλια οι εκμεταλλευτές, για να αυγαταίνουν τα κέρδη τους.

Με αντεπίθεση και πάλη για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης που τον πλούτο θα καρπώνονται αυτοί που τον παράγουν!  Που η εξουσία θα είναι στα χέρια της εργατικής τάξης και όχι στα χέρια του κεφαλαίου, των επιχειρηματικών ομίλων, των μονοπωλίων και των κυβερνήσεών του. Αυτή η εξουσία θα οδηγήσει σε έξοδο από την λυκοσυμμαχία της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, όλων των ιμπεριαλιστικών συμμαχιών που δένουν σφιχτά τη θηλιά στους λαιμούς των λαών, που ενισχύουν αλυτρωτικές και εθνικιστικές κραυγές και επιδιώξεις. Θα πρωτοστατήσει για την ειρήνη και τη φιλία ανάμεσα στους λαούς!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα