ΗΛΕΙΑ AΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΗΝΕΙΟΥ

«Αναμόρφωση προϋπολογισμού τώρα!»


Ως ελεύθερος επαγγελματίας επί 30 συναπτά έτη συναισθάνομαι, αλλά και βιώνω, τις απολύτως καταστροφικές οικονομικές συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού στον Έλληνα επιχειρηματία.

Τα όποια μέτρα στήριξης έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση μέχρι στιγμής είναι ασπιρίνες στον… ετοιμοθάνατο, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις -όπως η επιστρεπτέα προκαταβολή- τα μέτρα καταντούν κοροϊδία. Σε ότι αφορά την αναστολή (και όχι την παραγραφή όπως θα ήταν ορθό) την εισφορών, μετά το πέρας της παράτασης η απάντηση θα είναι μία: «ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος». Όσο για την… προκαταβολή φόρου βάσει των στοιχείων του 2019 το θέμα καταντά κωμικό.

Δυστυχώς όμως η κατάσταση δεν είναι κωμική για τον επιχειρηματικό κόσμο, είναι τραγική. Ελπίζω η κυβέρνηση έστω και την ύστατη στιγμή να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων. Το ζήτημα όμως δεν είναι να μείνουμε σε ευχολόγια, αλλά στο τι μπορούμε να κάνουμε εμείς ως Δήμος Πηνειού προκειμένου να στηρίξουμε τους ελευθέρους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις του τόπου μας και ως εκ τούτου τις θέσεις εργασίας.

Απαιτείται άμεσα η αναμόρφωση προϋπολογισμού του Δήμου Πηνειού προκειμένου να δώσουμε ανάσα στους δημότες και τις επιχειρήσεις. Έχουμε πόλεμο και στον πόλεμο οι ανάγκες της λειτουργίας του Δήμου πρέπει να επανεξετάζονται. Ακόμα και το τελευταίο ευρώ που θα μπορούσε να εξοικονομηθεί προκειμένου να διοχετευθεί προς ανακούφιση των πληττόμενων δημοτών έχει σημασία. Οι επαγγελματίες δεν αντέχουν να σηκώσουν το βάρος των ήδη σωρευμένων χρεών σε ενοίκια, τέλη τραπεζοκαθισμάτων, δημοτικά τέλη, ασφαλιστικές και εργοδοτικές εισφορές. Ο Δήμος Πηνειού οφείλει να σταθεί στο πλευρό τους και θεωρώ ιερή μου υποχρέωση να πολεμήσω μέχρι να κάθε δυνατότητα στήριξης να εξαντληθεί.

Πάνος Θεοδωρακόπουλος

Ελεύθερος Επαγγελματίας

Δημοτικός Σύμβουλος Πηνειού