ΗΛΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ

Αναστάσιμο «αντάμωμα» στον Άγιο Σπυρίδωνα Πύργου

  • 6
    Shares

Με  ιερή κατάνυξη, λαμπρότητα και σε κλίμα πνευματικής χαράς, τελέσθηκε η καθιερωμένη Αναστάσιμη Αγρυπνία στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Πύργου, με τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Γερμανού το βράδυ της Τρίτης 26 προς Τετάρτη 27 Μαΐου επί τη εορτή της Απόδοσης του Πάσχα, αφού κάθε μεγάλη εορτή στην Ορθόδοξη λατρεία μας έχει και την «Απόδοσή της». Κάθε εορτή είναι ένα ζωντανό γεγονός, που επαναλαμβάνεται στην ζωή της Αγίας Εκκλησίας μας αλλά και στην ζωή κάθε Ορθόδοξου Χριστιανού. Με την Απόδοση της εορτής επισφραγίζουμε αυτήν την μεγάλη δεσποτική ημέρα της Αναστάσεως του Χριστού και συνεχίζουμε τον κύκλο των Δεσποτικών εορτών με την Ανάληψη του Χριστού και την Πεντηκοστή!

Η Ανάσταση βέβαια δεν σταματάει με την Απόδοση της εορτής του Πάσχα αλλά συνεχίζεται. Κάθε φορά, που τελούμε την Θεία Λειτουργία. Η Θεία Λειτουργία ξαναζωντανεύει μπροστά μας όλα τα στάδια της ζωής του Χριστού. «Οδεύωμεν διά πασών των ηλικιών του Χριστού» όπως λέει ο άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος. Κάθε Θεία Λειτουργία είναι μια ανάμνηση του Σταυρού και της Αναστάσεως. Είναι το Σταυρώσιμο και Αναστάσιμο Πάσχα. Ιδιαίτερα δε η Θεία Λειτουργία της Κυριακής έχει Αναστάσιμο χαρακτήρα. Είναι η Λειτουργία της «Μιας των Σαββάτων».

Ήταν μια πνευματική ευκαιρία για όλους μας που φέτος λόγω της Πανδημίας του Κορωνοϊού, δεν γευτήκαμε και δεν χαρήκαμε το μεγαλείο της λαμπροφόρου Αναστάσεως του Κυρίου μας που φωτίζει την ζωή μας. Οι Χριστιανοί της ενορίας μας  έστω και μετά την παρέλευση 40 ημερών λόγω των προληπτικών μέτρων της Πολιτείας και της Εκκλησίας, κρατώντας τις Αναστάσιμες λαμπάδες λαμβάνοντας και το Άγιον Φως που εκπήγασε φέτος από τον Πανάγιο Τάφο  δόξασαν τον εκ νεκρών Αναστάντα Κύριον ψάλλοντας με όλο τον παλμό της καρδιάς τους το χαρμόσυνο μήνυμα και τον Αναστάσιμο Παιάνα  «ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!!». Τον πιο σημαντικό χαιρετισμό που μπορούμε να προσφέρουμε στον κόσμο τώρα που είναι γεμάτος απόγνωση, άγχος, κατάθλιψη, καθώς επίσης με ποικίλα προβλήματα και όλων των ειδών φόβους για το αύριο… Πρέπει να γνωρίζουμε ότι χωρίς τον Αναστημένο Ιησού Χριστό και την Αγία Του Εκκλησία χτίζουμε ένα χάρτινο Πύργο, που καταρρέει και μας θάβει κάτω από τα ερείπιά του…

Την Αναστάσιμη αγρυπνία τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κατά της εξάπλωσης του Κορονοϊού, τέλεσε ο Εφημέριος του Ιερού Ναού π. Νικόλαος Κατσηδήμας, ενώ τον Θείον Λόγον κήρυξε επίκαιρα ο κ. Παναγιώτης Κουής Καθηγητής  Θεολόγος.  Αναφέρθηκε δε εποικοδομητικά στο γεγονός της Αναστάσεως του Χριστού από Τον οποίο πηγάζει η ζωή, η πίστη και η σωτηρία των πιστών,  καθώς επίσης και στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας το οποίο σήμερα δυστυχώς επικρίνεται και λοιδορείται… τονίζοντας χαρακτηριστικά στους αγρυπνήσαντες πιστούς ότι δεν πρέπει να ακούν τις φωνές εκείνες που τους τρομάζουν και τους λένε να μην κοινωνήσουν.

 

ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ


  • 6
    Shares