Τετάρτη, 18 Μαΐου, 2022
22.8 C
Pýrgos

Ανδρέας Ξανθός από την Ηλεία: «Βρήκα μονάδες υγείας στα πρόθυρα της ερημοποίησης» (βίντεο)

spot_img

«Γυρίζουμε στον προ ΕΣΥ εποχή, την εποχή που περίθαλψη είχαν όσοι είχαν μια οικονομική άνεση» είπε από στην Αμαλιάδας ο πρώην Υπουργός Υγείας και τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ανδρέας Ξανθός, μετά την περιοδεία του στις Νοσηλευτικές Μονάδες Κρεστένων, Πύργου και Αμαλιάδα. «Βρήκα μονάδες Υγείας στα πρόθυρα της ερημοποίησης ξεκινώντας από την Κρέστενα και καταλήγοντας στην Αμαλιάδα».

«Πρέπει να ενισχύσουμε τη δημόσια υγεία, αυτή τη στιγμή δεν περισσεύει καμία δημόσια μονάδας υγείας» είπε ο κ. Ξανθός αναφερόμενος στην πρόθεση του Υπουργείου Υγείας αλλά και της κυβέρνησης να ανοίξει τις «πύλες» των νοσοκομείων στα ΣΔΙΤ και τους ιδιώτες.

Ο πρώην υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στο πρόβλημα της υποστελέχωσης των Νοσοκομείων αφήνοντας «αιχμές» για την απομάκρυνση του ανεμβολίαστου προσωπικού, την έλλειψη κινήτρων για να μην φεύγουν οι νέοι γιατροί στο εξωτερικό, την αμοιβή των προσωπικών των μονάδων υγείας τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Στο τέλος θα μας μείνει μόνο το γερασμένο και κουρασμένο προσωπικό. Γυρίζουμε στην προ ΕΣΥ εποχή, την εποχή που περίθαλψη είχαν όσοι είχαν μια οικονομική άνεση. Αυτή είναι η κόκκινη, διαχωριστική γραμμή για εμάς που λέμε ενίσχυση του ΕΣΥ, ενίσχυση των δημόσιων μονάδων υγείας»

Στον σχεδιασμό του υγειονομικού χάρτη στη χώρα, ενός σχεδιασμού που θα λάβει υπόψη του την πανδημία του Covid και όλες τις ανάγκες της σύγχρονης εποχής, επικέντρωσε στη συνέχεια την προσοχή του ο κ. Ξανθός τονίζοντας ότι σε αυτόν τον σχεδιασμό η Ηλεία χρειάζεται ένα κεντρικό Νοσοκομείο και ένα «δορυφορικό», το οποίο θα πρέπει να είναι η Αμαλιάδα, ενισχυμένη με προσωπικό όλων των ειδικοτήτων.

Ο πρώην υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στις δυσκολίες της προηγούμενης κυβέρνησης που είχε να αντιμετωπίσει τα μνημονιακά μέτρα για την πρόσληψη 1 με την αποχώρηση 5, τις «μάχες» που έγιναν για να γίνει 1 προς 1 τονίζοντας ότι πάνω σε αυτό θα έπρεπε να κινηθεί η σημερινή κυβέρνηση και όχι να εξετάζει το πότε θα περάσει η πανδημία για να δημιουργήσει συνθήκες ανταγωνισμού ανάμεσα στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα.

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα