ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ανεβαίνει στην Α2 κατηγορία ο Κένταυρος Σωστίου-Δεν δήλωσαν συμμετοχή εφτά ομάδες


«Περασμένα μεγαλεία» θα μπορούσε να πει κανείς για τον Ολυμπιακό Ζαχάρως, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, δεν δήλωσε συμμετοχή ούτε στην Α2 κατηγορία και τη νέα αγωνιστική περίοδο, θα παίζει, αν και εφόσον δηλώσει και εκεί, στη Β΄κατηγορία, δηλαδή την τρίτη τη τάξει κατηγορία. Συμμετοχή στην Α2 δεν δήλωσαν ούτε ο Κόροιβος Κατσαρού, αλλά ούτε και ο ΑΠΟ Κουρτεσίου. Στη δεύτερη κατηγορία της Ηλείας, την Α2, προβιβάζεται εκτός απροόπτου ο Κένταυρος Σωστίου.

 

Του Σοφοκλή Φραγκογιαννόπουλου

Η προθεσμία δήλωσης των συμμετοχών στην Α2 κατηγορία, εξέπνευσε την περασμένη Παρασκευή. Δεν δήλωσαν συμμετοχή εφτά ομάδες που είχαν δικαίωμα να συμμετάσχουν και έτσι οι θέσεις που «χήρεψαν», είναι οκτώ, αν προσθέσουμε και τον προβιβασμό της Δάφνης στην Α1. Πιο συγκεκριμένα, δεν δήλωσαν συμμετοχή στην Α2 κατηγορία, ο Ολυμπιακός Ζαχάρως, ο ΑΠΟ Κουρτεσίου και ο Κόροιβος Κατσαρού, ομάδες που ήρθαν από την Α1. Δεν δήλωσαν ακόμα συμμετοχή τέσσερις ομάδες που είχαν δικαίωμα να παίξουν στην Α2. Οι ομάδες αυτές είναι ο Αχιλλέας Νεοχωρίου, ο Αετός Κέντρου, η ΑΕ Πηνείας και η Δόξα Ελαιώνα. Μετά από αυτά όλα, οι ομάδες που έχουν απομείνει στην Α2 είναι μόλις έντεκσ(!). Η ΕΠΣΗ, καλείται να διερευνήσει τις προθέσεις των ομάδων που είναι επιλαχούσες, έτσι ώστε να καλύψει τα κενά. Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλές ομάδες δεν θέλουν να ανέβουν ή δεν πληρούν τις προϋποθέσεις. Μια από τις ομάδες η οποία είναι θετική στο να ανέβει στην Α2 και κατά πάσα πιθανότητα θα ανέβει (σύμφωνα με πληροφορίες πρέπει να θεωρείται δεδομένη η άνοδος), είναι ο Κένταυρος Σωστίου.

Οι αποφάσεις, θα ληφθούν αύριο το απόγευμα από την Ε.Ε. της ΕΠΣΗ και το πιθανότερο σενάριο αυτή τη στιγμή, φαντάζει να έχουμε από δώδκα μέχρι δεκατέσσερις ομάδες στην Α2 και σε καμία περίπτωση τον αριθμό που προβλέπει η προκήρυξη, η οποία μιλάει για 16 ομάδες. Το γεγονός ότι από τις 18 ομάδες που είχαν δικαίωμα συμμετοχής, έχουν απομείνει οι έντεκα, δείχνει το αδιέξοδο εμπρός στο οποίο βρίσκεται η ΕΠΣΗ, η οποία εκτός των άλλων, για να κάνει δεκτή τη συμμετοχή μιας ομάδας στην Α2, έχει θέσει ως απαραίτητο κριτήριο να διαθέτει η ομάδα αυτή γήπεδο με χλοοτάπητα, φυσικό ή συνθετικό.