Πέμπτη, 26 Μαΐου, 2022
19.1 C
Pýrgos

Ανενεργοί Κάρδαρης, Νικολακόπουλος ως τον Γενάρη-«Όχι» της ΕΙΜ στη Ζάκυνθο που προσφεύγει στο Διαιτητικό

spot_img

«Όχι» ήταν η απάντηση της ΕΙΜ σήμερα το μεσημέρι στη Ζάκυνθο, για την αλλαγή ιδιότητας στους ποδοσφαιριστές τους οποίους διέθετε μέχρι την 31 Αυγούστου. Η αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ, εφαρμόζοντας τον ΚΙΜΠ της ΕΠΟ, αλλά και με βάση την ερμηνεία που δίνει στην επιστολή της FIFA και τον δικό της ΚΙΜΠ (RSTP), απάντησε αρνητικά, θεωρώντας ότι απαιτείται registration (εγγραφή), από το ιδρυτικό σωματείο στην ΠΑΕ.

Η Ζάκυνθος, οπλισμένη με ένα εξαιρετικό νομικό επιτελείο, προσφεύγει τη Δευτέρα στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, για να διεκδικήσει το δίκιο της, ότι με βάση το δίκαιο της FIFA, δεν απαιτείται registration (εγγραφή), απλά αλλαγή status (ιδιότητας), έχοντας σαν «σύμμαχο» και το άρθρο 27 του ελληνικού ΚΙΜΠ, σε μια εφαρμογή της διεθνούς Κανονισμού, χωρίς να θίγεται η ακεραιότητα των διοργανώσεων.

Παρά ταύτα, οι δυο Ηλείοι ποδοσφαιριστές της Ζακύνθου, Κωνσταντίνος Κάρδαρης και Αλέξης Νικολακόπουλος, ακόμα και αν η ομάδα του νησιού κερδίσει την υπόθεση, δύσκολα θα μπορέσουν να αγωνιστούν μέχρι την 1η Ιανουαρίου. Και αυτό καθώς αποκτήθηκαν μετά την 31η Αυγούστου, καταληκτική ημερομηνία μετεγγραφών στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Η Ζάκυνθος αυτή τη στιγμή, το μόνο που προσδοκά είναι να αλλαχθεί η ιδιότητα (status), όσων ερασιτεχνών διέθετε μέχρι την 31η Αυγούστου, έτσι ώστε να αποκτήσει επαγγελματίες παίκτες και να της επιτραπεί η συμμετοχή στη Σούπερ Λιγκ 2.

Σ. Φραγκογιαννόπουλος 

 

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα