ΗΛΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑ

Ανοικτή επιστολή προς τους πολίτες από τον Ιατρικό Σύλλογο Αμαλιάδας


ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Αγαπητοί συμπολίτες,

Τα χρόνια της κρίσης, όλοι οι γιατροί όλων των ειδικοτήτων στήριξαν την πρωτοβάθμια υγεία, παρέχοντας τις υπηρεσίες τους με κύριο μέλημα τη διασφάλιση της υγείας του πολίτη, σε δύσκολες και διαρκώς μεταβαλλόμενες συνθήκες. Πριν λίγες ημέρες δόθηκε στην δημοσιότητα η προκήρυξη για τους οικογενειακούς ιατρούς που αφορά παθολόγους, γενικούς ιατρούς και παιδιάτρους.

Βρισκόμαστε μπροστά σε μία νέα σύμβαση με όρους μεσαίωνα με μοναδικό σκοπό την εξοικονόμηση χρημάτων, αγνοώντας τις πραγματικές ανάγκες της πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Αυξάνεται ο αριθμός των ασθενών ανά ιατρό, 2250 ασθενείς για τους παθολόγους και τους γενικούς ιατρούς; 1500 για τους παιδιάτρους. Καταργείται η ελεύθερη επιλογή ιατρού, η ατομική περίθαλψη κοστολογείται σε 0,7 ευρώ/ασθενή, ενώ τέσσερις ώρες εργασίας του ιατρείου κατ´ ελάχιστον την ημέρα ή 24 ώρες συνολικά εβδομαδιαίως θα διατίθενται στον ΕΟΠΥΥ.

Θεωρούμε ότι με τις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται, είναι αδύνατο να παρέχουμε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, καθώς οι όροι της νέας σύμβασης και ο μεγάλος αριθμός των ασθενών, δεν είναι διαχειρίσιμος. Με αίσθημα ευθύνης προς τους ασθενείς μας και με σεβασμό στην αξιοπρέπεια και το έργο μας ζητήσαμε και ζητάμε την απόσυρση της απαξιωτικής για πολίτες και γιατρούς προκήρυξης.

Εμείς οι γιατροί θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στους ασθενείς μας όπως κάναμε τόσα χρόνια, με απόλυτη ευθύνη και συνέπεια. Κάθε ασθενής μπορεί να συνεχίσει να επισκέπτεται τον ιατρό του, που τον έχει ο ίδιος επιλέξει για να τον παρακολουθεί όλα αυτά τα χρόνια, στα πλαίσια του ιδιωτικού του ιατρείου, χωρίς να διακόπτεται μια μακροχρόνια σχέση εμπιστοσύνης.

Είμαστε κοντά και μαζί στους ασθενείς μας, αναλογιζόμενοι τις ιδιαιτερότητες της εποχής και της Χώρας.

 

Ο Πρόεδρος                                   ο Γραμματέας

 

ΤΣΑΟΥΣΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ                     ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΡΟΣ

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ

Ν.Π.Δ.Δ.

MEDICAL ASSOCIATION OF AMALIADA

Ταχ. Δ/νση : Καραϊσκάκη 5, 27200 Αμαλιάδα, Τηλ. – Fax :  2622 0 27833

email: iatr50@otenet.gr