ΗΛΕΙΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΛΙΔΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑ

Ανοιχτή επιστολή προς τον Δήμο Ήλιδας από την Ομάδα Πολιτών Αυτοδιοίκησης Σύριζα Δήμου Ήλιδας

  • 5
    Shares

«Για την Ηλεία τα στοιχεία δεν είναι και τόσο… ευνοϊκά αφού ο αριθμός των εισακτέων,για το Τμήμα Γεωπονίας στην Αμαλιάδα, φτάνει τους 230 και για το Τμήμα Μουσειολογίας στον Πύργο τους 260.

Τη στιγμή δε, που στο Τμήμα Φυτικής Παραγωγής στο Μεσολόγγι προβλέπεται η εισαγωγή 210 νέων φοιτητών και στο τμήμα Ζωικής Παραγωγής – Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών Μεσολογγίου, επίσης, 210 φοιτητές.

Αυτό σημαίνει ότι στο τμήμα της Αμαλιάδας προβλέπονται 230 εισακτέοι και στα συναφή τμήματα που λειτουργούν στο Μεσολόγγι 610 εισακτέοι.

Στους παραπάνω προστίθενται για τα τμήματα Αγρινίου 207 νέοι φοιτητές για το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων & Τροφίμων και 180 στο Τμήμα Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων, 170 Ιστορίας – Αρχαιολογίας, 174 Μηχανικών Περιβάλλοντος, συνολικά 731 νέοι φοιτητές.

Στην δύο τμήματα της Ηλείας άρα αναμένεται να εισαχθούν 490 νέοι φοιτητές και στην Αιτωλοακαρνανία 1.341.

Για να αλλάξει η εικόνα του «χάρτη» και να εξελιχθεί το τμήμα της Αμαλιάδας, πρέπει ο δήμος Ήλιδας να βάλει ως στόχο την δημιουργία campus στην Αμαλιάδα που θα περιλαμβάνει τουλάχιστον της κατευθύνσεις φυτικής και ζωικής παραγωγής.

Με τη δημιουργία του campus, θα καταφέρει να αναπτυχθεί καλύτερα το τμήμα της Αμαλιάδας ως σχολή, η οποία λόγω της οργάνωσής της θα μπορεί να καταστεί ελκυστική για τους καθηγητές, που εδώ και χρόνια ξεκαθαρίζουν ότι προτιμούν να εργάζονται σε ένα οργανωμένο campus, όπως αυτή τη στιγμή στο Μεσολόγγι».


  • 5
    Shares