ΗΛΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ

Ανοιχτοί για τους τουρίστες οι Ιεροί Ναοί του Πύργου!

  • 9
    Shares

Επισκέψιμοι για τους τουρίστες θα είναι οι Ιεροί Ναοί Αγίου Νικολάου, Αγίας Αθανασίου, Αγίας Κυριακής και Αγίου Διονυσίου στον Πύργου με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανό να δέχεται το σχετικό αίτημα του δημάρχου Πύργου κ. Γαβρίλη Λιατσή. Μάλιστα ο κ.κ. Γερμανός έστειλε και επιστολή προς τους Ιερείς και τα Εκκλησιαστικά Συμβούλια των παραπάνω ναών, ζητώντας τους να επιδείξουν το ανάλογο ενδιαφέρον.

Στην επιστολή του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Πατέρες μου και κύριοι Σύμβουλοι,

Ο κ. Δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής μου εζήτησε οι Ναοί σας να παραμένουν ανοικτοί από ώρας 9:30 – 1, ώστε να υπάρχει δυνατότης επισκέψεώς τους από τους Τουρίστας που βγαίνουν στο Κατάκολο με τα κρουαζιερόπλοια και τα λεωφορεία που τους μεταφέρουν στον Πύργο.

Θα πρέπει να μπορείτε να ενημερώσετε τους τουρίστας δια τον Ναόν, τον χρόνο ανεγέρσεως και ότι άλλο χρήσιμο εσείς κρίνετε γι΄αυτούς.

Βεβαίως καλόν θα είναι να είχατε ετοιμάσει ένα μικρό βιβλιαράκι του ιστορικού του Ναού σας και να τους δίδετε ή το ημερολόγιον της Μητροπόλεώς μας ή μια Άμπελο, που θα προμηθευτείτε δωρεάν από την Ιεράν Μητρόπολιν.

Δια τους Ορθοδόξους και αν θέλουν θα ηδύνασθο να ψάλλετε μια δέηση για την υγείαν τους και εις τον Ιερό Ναόν Αγ. Διονυσίου να προβληθή το τίμιον λείψανον του αγίου εις προσκύνησιν.

Είναι και αυτή η Διακονία μια ιεραποστολική δράση της Τοπικής μας Εκκλησίας και αναμένω ότι θα δείξετε το προσωπικό σας ενδιαφέρον».

Σε επίσημη ανακοίνωσή του: «Ο Δήμαρχος Πύργου, κ. Γαβριήλ Λιατσής ευχαριστεί θερμά τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας, κκ. Γερμανό που αποτελεί για άλλη μια φορά την αιχμή του δόρατος για την οικονομική ανάταση της πόλης μας.

Ο Σεβασμιότατος κατανοώντας, όχι μόνο την ανάγκη προβολής του τόπου μας, αλλά και την ανάδειξή του στο πλήθος των τουριστών, που πλέον επισκέπτονται την πόλη μας καθημερινά (είναι μέχρι σήμερα 3.500), ζήτησε από τους πατέρες των τριών Ιερών Ναών, της Αγίας Κυριακής, του Αγίου Νικολάου και του Αγίου Αθανασίου, που έχουν ο κάθε ένας ξεχωριστό ενδιαφέρον και βρίσκονται εντός του ιστορικού κέντρου του Πύργου, τη δυνατότητα επισκέψεώς τους και την ενημέρωση των τουριστών».


  • 9
    Shares