26.8 C
Pýrgos
Παρασκευή, 6 Αυγούστου, 2021

Αντί να φάνε… «φαγώθηκαν» – «Δώστε μας το νερό για να πάρετε τον δρόμο ;»

spot_img

Προτείνουμε να Δείτε

Ένα τραπέζι γνωριμίας είπαν να κάνουν την Κυριακή οι αυτοδιοικητικοί Ηλείας και Αχαΐας στο Παλούκι Ήλιδας, με πρωτοβουλία Λυμπέρη, ενόψει των εκλογών της ΠΕΔ, παρουσία και του Παύλου Γερουλάνου, ως επικεφαλής «αυτοδιοικητικού κινήματος» στην ΚΕΔΕ, αλλά δεν είχαν υπολογίσει… την αδιάλλακτη στάση των Αχαιών που επανάφεραν το θέμα της νότιας χάραξης του οδικού άξονα Πάτρας – Πύργος στο «τραπέζι» με αποτέλεσμα… να «σχολάσει» το τραπέζι ή για να είμαστε πιο ακριβείς, να συνεχιστεί με απουσίες…

Στο τραπέζι, σύμφωνα με πληροφορίες, συμμετείχαν οι δήμαρχοι Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης, Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος, Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργος Γεωργιόπουλος, Ανδρίτσαινας – Κρεστένων Σάκης Μπαλιούκος και Ζαχάρως Κώστας Αλεξανδρόπουλος. Επίσης, από τον δήμο Πύργου, παρευρέθηκε και ο αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Αργυρόπουλος.

Το «παρών» από την πλευρά του όμορου νομού έδωσαν οι δήμαρχοι Δυτικής Αχαΐας Σπύρος Μυλωνάς, ο δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος, ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος καθώς και επικεφαλής της αντιπολίτευσης του δήμου Πατρέων Γρηγόρης Αλεξόπουλος.

Επίσης όπως αναφέραμε και πιο πάνω, στο τραπέζι συμμετείχε και ο Παύλος Γερουλάνος.

Η συζήτηση έφτασε και στο «καυτό» ζήτημα του αυτοκινητόδρομου με την πλευρά της Αχαΐας ωστόσο να μην τα «βρίσκει» με την πλευρά της Ηλείας για να εκφραστεί μια – κοινή θέση και των δύο νομών στις επερχόμενες εκλογές της ΚΕΔ.

Η «κόντρα» μεταξύ του δημάρχου Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλου και του επικεφαλής της αντιπολίτευσης του δήμου Πατρέων Γρηγόρη Αλεξόπουλου δεν άργησε να φουντώσει με τον κ. Αντωνακόπουλο να αποχωρεί ως ένδειξη διαμαρτυρίας μετά από λίγο μαζί με τον αντιδήμαρχο Πύργου κ. Γιάννη Αργυρόπουλο τονίζοντας ότι η Ηλεία δεν θα ανεχτεί από την Αχαΐα να μπλοκάρει το έργο.

Απ’ ότι αποδείχτηκε όμως στη συνέχεια, οι Αχαιοί «έριχναν άδεια για να πιάσουν γεμάτα» καθώς, ούτε λίγο, ούτε πολύ, ζήτησαν να προχωρήσει το έργο της ύδρευσης της Αχαΐας από το φράγμα του Πηνειού, προκειμένου να δεχθούν την απρόσκοπτη συνέχιση του οδικού άξονα στην υπάρχουσα χάραξη.

Άμα έχεις τέτοιους φίλους δηλαδή… τι να τους κάνεις τους εχθρούς ;

 

Η θέση του «Ilia.news»

«Επιτέλους κύριοι, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δεν είναι μόνο η Αχαΐα και ειδικά μόνο η Πάτρα. Δεν υπάρχει «ελίτ» και… παρακατιανοί. Αυτή η νοοτροπία επιτέλους πρέπει να σας φύγει. Κοιτάξτε γύρω σας, όλη η Ελλάδα, όλη η Ευρώπη πάει μπροστά… Μόνο η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας πάει πίσω.

Βάλτε επιτέλους μυαλό. Τα χρόνια της «παντοκρατορίας» του ΠΑΣΟΚ και της «ευημερίας» του προπύργιού του, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, κατά το Σολωμικό «περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαίς».

Τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής τα είδαμε… πιο κάτω δεν έχει…

Μην γίνεστε η «άγκυρα» που κρατά ολόκληρη την Περιφέρεια καθηλωμένη, γιατί θα έρθει κάποτε η ώρα που η ιστορία αλλά και ο λαός της θα σας κρίνουν. Απαγκιστρωθείτε από τις όποιες παλαιοκομματικές αντιλήψεις, από τα όποια μικροσυμφέροντα και από όλα αυτά που «τραβούν» πίσω την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και αφήστε τη επιτέλους να βρει τον «δρόμο» της στην σύγχρονη εποχή και στις ανάγκες της».

Υ.Γ. Θα επανέλθουμε στα ζητήματα αυτά…   

spot_img
spot_img
spot_img
[Sassy_Social_Share]
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα