Τρίτη, 24 Μαΐου, 2022
19.4 C
Pýrgos

Αντιδράσεις αγροτών για την ψαλιδισμένη Βασική Ενίσχυση

spot_img

Έντονη αντίδραση επικρατεί στις τάξεις των αγροτών της Ηλείας, από την ψαλιδισμένη βασική ενίσχυση 70%, που καταβλήθηκε στους λογαριασμούς των αγροτών, αφού είδαν λιγότερα χρήματα στον τραπεζικό τους λογαριασμό, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις δεν υπήρχαν χρήματα στους λογαριασμούς και ζητούσαν εξηγήσεις.

Ειδικότερα,  σύμφωνα με την ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ, οι αποκλίσεις οφείλονται στο γεγονός ότι χωρίς καμία προειδοποίηση ή προηγούμενη ενημέρωση,  πέρα του ποσοστού που κρατήθηκε για το Εθνικό Απόθεμα( το οποίο διπλασιάστηκε φέτος σε σχέση με το τι ίσχυε τα προηγούμενα χρόνια), υπήρξε μια οριζόντια μείωση της τάξης του 3+%, ώστε τα κονδύλια αυτά να κατευθυνθούν για τη Συνδεδεμένη Ενίσχυση του 2017 σε προϊόντα που για πρώτη φορά εντάσσονται( μαύρη Κορινθιακή Σταφίδα, Καρποί με κέλυφος, μήλα, κρόκος Κοζάνης, μηδική).

Ακόμα, παρακρατήθηκε ποσοστό 1+% ως λογιστική τακτοποίηση, καθώς το 2015 είχαν δοθεί δικαιώματα που δεν έπρεπε, με το αναλογούν ποσό να περιλαμβάνεται στη φετινή μείωση.

Οι παραγωγοί είδαν την βασική ενίσχυση ψαλιδισμένη, κάτι το οποίο δημιούργησε έντονες αντιδράσεις, ενώ να σημειωθεί πως δεν πρόκειται για κατάσχεση επιδότησης, αφού αυτή κανονικά πληρώθηκε, αλλά για μια διαδικασία σε δεύτερο χρόνο.

 

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα