ΗΛΕΙΑ

Αντιδράσεις για την πώληση των μονάδων της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη


 

– Συγκέντρωση διαμαρτυρίας με συμμετοχές από Ηλεία

Εργαζόμενοι και συνδικαλιστικοί φορείς και από την Ηλεία, θα συμμετέχουν στη μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στη πώληση των μονάδων της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη, που θα γίνει την Τρίτη 28 Νοεμβρίου στο υπουργείο Ενέργειας.

Για το ζήτημα αυτό η  «συντονιστική αγωνιστική επιτροπή Μεγαλόπολης» ενάντια στη πώληση των μονάδων της ΔΕΗ, οργανώνει σήμερα  το μεσημέρι

στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου

στην Μεγαλόπολη συνέντευξη Τύπου με θέμα: «Η πώληση των λιγνιτικών Μονάδων της ΔΕΗ – πρόγραμμα αγωνιστικών κινητοποιήσεων».

Με ανακοίνωσή της η Σ.Ε. αγώνα επισημαίνει τα εξής:

«Η Κυβέρνηση προχωρά στο ξεπούλημα λιγνιτικών Μονάδων της ΔΕΗ και ειδικότερα τις Μονάδες 3η και 4η στην Μεγαλόπολη και την Μονάδα Μελίτη Ι και τη άδεια κατασκευής της Μελίτη ΙΙ στην Φλώρινα.
Για την Μεγαλόπολη και την Φλώρινα η πώληση σε ιδιωτικά συμφέροντα των ορυχείων και των Μονάδων της ΔΕΗ αποτελεί ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ πράξη που θα οδηγήσει σε μαρασμό και ερημοποίηση των περιοχών αυτών.
Η κυβέρνηση δεν έχει καμιά πολιτική νομιμοποίηση για ξεπούλημα των Μονάδων της ΔΕΗ και δεν πρέπει να προχωρήσει στην υλοποίηση της πώλησης.

¬ Να μην ξεπουληθεί άλλη μια Δημόσια Επιχείρηση που χτίστηκε με τα λεφτά του Ελληνικού λαού.
¬ Να μη ζήσουμε δραματική αύξηση της τιμής του ρεύματος όπως έγινε και σε άλλες χώρες που ιδιωτικοποιήθηκε η ηλεκτρική ενέργεια.
¬ Να μην θυσιαστεί άλλο ένα κοινωνικό αγαθό και το περιβάλλον στο βωμό του κέρδους των ιδιωτών.
¬ Να μην εξαφανιστεί κάθε δυνατότητα περιβαλλοντικής αποκατάστασης των εξαντλημένων ορυχείων στις περιοχές εξόρυξης».