ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αντωνίου: «Θα συζητηθούν με τον Αυγενάκη όλα όσα ταλαιπωρούν τα σωματεία»

  • 18
    Shares

Ένα μέρος της ατζέντας με την οποία θα πάει η ΕΠΟ στη σύσκεψη της ερχόμενης Δευτέρας με τον Λευτέρη Αυγενάκη και τις υπερεθνικές Ομοσπονδίες, αποκάλυψε σήμερα σε συνέντευξή του στον ΣΠΟΡ FM 94.6 και την εκπομπή του Κυριάκου Θωμαΐδη, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της ΕΠΟ Στέργιος Αντωνίου.

Όπως εξάλλου είχε αποκαλύψει και λίγες μέρες νωρίτερα σε συνέντευξή του εδώ, στο ilia.news,, ψηλά στη λίστα βρίσκεται το φλέγον θέμα του Μητρώου, πράγμα το οποίο επηρεάζει την ομαλή λειτουργία των ποδοσφαιρικών σωματείων, ένα θέμα το οποίο απασχολεί έντονα και τα σωματεία της Ηλείας, τα οποία δεν γνωρίζουν αν θα μπορέσουν να συμμετάσχουν στις εκλογές της ΕΠΣ.

Πέρα όμως από τους εκλογικούς καταλόγους, υπάρχει ένα ακόμα πολύ μεγάλο «αγκάθι» που έχει να κάνει με τη χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων. Με βάση τον Νόμο του Αυγενακη, σωματεία τα οποία δεν βρίσκονται στο Μητρώο, δεν θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις δημοτικές ή κρατικές αθλητικές εγκαταστάσεις. Θέμα, το οποίο αναμένεται να δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στα τοπικά πρωταθλήματα στο εγγύς μέλλον. Με μόλις δεκαέξι σωματεία της Ηλείας στο Μητρώο, αντιλαμβάνεται κανείς ότι η χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων, είναι για όλα τα υπόλοιπα παράνομη πράξη. Με τα τωρινά δεδομένα, σωματεία όπως ο Αστέρας Αμαλιάδας, η Νίκη Τραγανού, η Δόξα Νέας Μανολάδας, η Δάφνη Ανδραβίδας, ο Ολυμπιακός Ζαχάρως, αλλά και άλλα ιστορικά σωματεία, δεν συμπεριλαμβάνονται στο Μητρώο .

Ειδικότερα για το θέμα αυτό, ο Στέργιος Αντωνίου, ανέφερε:

«Θα συζητηθούν όλα όσα ταλαιπωρούν τα σωματεία, με την εγγραφή τους στο μητρώο της ΓΓΑ και τη γραφειοκρατία γύρω από αυτό. Σε μια περίοδο που τα δικαστήρια είναι κλειστά, απαιτούνται καταστατικά για σωματεία 80 ετών και πάνω με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα σε πολλά από αυτά. Σωματεία που δεν έχουν αστική αθλητική αναγνώριση δεν μπορούν να χρησιμοποιούν εγκαταστάσεις του δημοσίου για παράδειγμα. Επίσης δεν μπορεί ένα σωματείο ερασιτεχνικό, να έχει υποχρεωτικά διπλωματούχο προπονητή ΤΕΦΑΑ για να πάρει την αναγνώριση αυτή. Είναι πολλά τα θέματα που πρέπει να λυθούν σε μία δύσκολη περίοδο για την εγγραφή ενός σωματείου στο μητρώο».


  • 18
    Shares