1ον.Η δημοτική αρχή Πύργου πάντα είχε τον πρώτο λόγο για τα τεκταινόμενα στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης ,που φέρει κατάλληλο νερό από το διυλιστήριο στον Ερύμανθο , στην πόλη και τα χωριά του δήμου Πύργου. Ο δήμος Πύργου είναι ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΕΛΑΤΗΣ στον Διαβαθμιδικο Σύνδεσμο και ο μεγαλύτερος χρηματοδότης. Επίσης ο Δήμος Πύργου εκπροσωπείται με ΤΡΕΙΣ δημοτικούς συμβούλους στο Διοικητικό Συμβούλιο. Άρα δεν νομιμοποιείται κανένας δήμαρχος να παίζει τον ρολό του ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ στην λειτουργιά του κεντρικού αγωγού.
2ον.Οσοι έχουν διοικήσει τον δήμο τα τελευταία είκοσι χρόνια ,τουλάχιστον έχουν ΕΥΘΥΝΕΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΕΣ με τον χρόνο που διοίκησαν. Ο κος Καννής 2006- 2014 ήταν μόνιμος πρόεδρος δημοτικού συμβούλιου. Ο κος Παναγόπουλος Βασίλειος ήταν μόνιμος αντιδήμαρχος τεχνικών έργων. ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΔΥΟ ήταν ουσιαστικά η διοίκηση στον δήμο Πύργου. Άρα έχουν ιστορική ευθύνη σημαντική για την κατάσταση του έργου.
3ον.Γιατι σήμερα απαντά για το πρωτοφανές πρόβλημα της τριήμερης διακοπής ύδρευσης στον δήμο Πύργου ,ο κος Κάννης και όχι ο κος Λιακόπουλος?? Γιατί σωστά ,όπως πάντα ,η ομαλή λειτουργιά του έργου ύδρευσης ουσιαστικά είναι ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ , όπως ήταν και τα προηγούμενα χρόνια.
4ον.Παρακαλουμε να μας απαντήσετε ΣΕ ΠΟΣΟΥΣ ΕΞΑΕΡΩΤΕΣ ,– αποσυμπιεστές έγιναν ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ επί των ημερών σας?. Είστε περίπου δυο χρόνια δημοτική αρχή, Εμείς στην προβληματική θητεία μας, λόγω κορονοϊού λόγω απλής αναλογικής, ΣΥΝΤΗΡΗΣΑΜΕ ΠΕΝΤΕ εξαίρετες, που ήταν καθοριστικοί για την ομαλή λειτουργιά του έργου, με κόστος 20.000 ευρώ. Δείξτε μας τα παραστατικά της δίκης σας παρέμβασης.
5ον.Γιατι καταργήσατε την σύμβαση με ειδικό εργολάβο που είχαμε συνάψει για συνεχή και άμεση αποκατάσταση των βλαβών??? Τελικά καθυστερημένα τον ίδιο εργολάβο φωνάξατε να διορθώσει την βλάβη.
6ονΓιατι ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΑΤΕ εβδομάδες να αποκαταστήσετε την πρώτη βλάβη, ενώ πολλοί κάτοικοι της γύρω από αυτήν περιοχής διαμαρτύρονταν?. Ακόμα και τις ημέρες της διακοπής επώνυμα πολίτες και όχι Τρολλ, έγραφαν στο διαδίκτυο για την ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ της δημοτικής αρχής να επιδιορθώσει την βλάβη. Το ίδιο πράξατε και πέρυσι. Από αρχές Ιουλίου 2004,υπηρχε μεγάλη διαρροή στον κεντρικό αγωγό στο ύψος της κοινότητας Βασιλακίου, δημοσιεύσαμε το θέμα, το φέραμε δημοτικό συμβούλιο, αλλά εσείς το διορθώσατε μέσα Σεπτεμβρίου. Το ίδιο πράξατε και φέτος.
7ον.Με τι ΠΑΡΟΧΗ στο ύψος του διυλιστηρίου δουλεύει το σύστημα το καλοκαίρι??Λόγω πρώιμης βλάβης τον ΙΟΥΛΙΟ για να αντικρούσετε την τεραστία απώλεια του επεξεργασμένου νερού δουλεύετε το σύστημα στο ΤΕΡΜΑ. Έτσι καταπονείται επί πλέον ο αγωγός και παρουσιάζει βλάβες.
8ον.Σας προτείνουμε να αναθέσετε σε πραγματογνώμονα την ερευνά και τον έλεγχο της καταλληλόλητας της μελέτης, της τήρησης αυτής κατά την κατασκευή του έργου, καθώς και σωστής λειτουργιάς του έργου.
9ον.Μας ενημερώνετε ότι αναγκαστήκατε να εκτελέσετε τον διαγωνισμό για εξεύρεση εργολάβου λειτουργιάς μέσω απευθείας ανάθεσης. Λέτε ότι φταίνε οι υπηρεσίες, που δεν οργάνωσαν έγκαιρα τον διαγωνισμό. Δώσατε γραπτή εντολή στις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου περί προτεραιότητας εκτέλεσης του διαγωνισμού η σφυρίζατε αδιάφορα???Τελικά πεταχτέ οι 400.000 ευρώ τον χρόνο να γίνουν 480.000 ευρώ, για την ιδία λειτουργιά του εργοστάσιού .Και ω του θαύματος μέσω διαγωνισμού που οργάνωσε η ιδιωτική εταιρεία προέκυψε ο ίδιος εργολάβος που λειτουργούσε το έργο. Πάντως και οι δυο ιδιωτικοί φορείς είναι αξιόπιστοι.
10ον.Γιατι δεν διαψεύσατε τον Αντιπεριφερειάρχη κο ΚΟΡΟΒΕΣΗ για όσα σας εγκαλεί.??
11ον.Γιατι δεν διαψεύσατε τον πρώην πρόεδρο του Διαβαθμιδικού κο ΚΟΤΣΩΝΗ, για όσα σας εγκαλεί??
12ονΓιατι ως παράταξη το πρώτο που κάνατε όταν αναλάβατε την διοίκηση του Διαβαθμιδικού ήταν να εγκρίνετε αμοιβή του πρόεδρου??Δεν το ζήτησε ο σημερινός πρόεδρος ,αλλά το θεσπίσατε ως σύλλογος ΑΜΟΙΒΟΜΕΝΩΝ, που είσθε για ώρα ανάγκης!!
13,,ον.Οταν πανηγυρίζατε μετά την ανάδειξη του ιδίου εργολάβου στο διυλιστήριο, με 80.000 ευρώ παραπάνω τον χρόνο ,παράλληλα περιχαρής δηλώνατε ότι υπάρχει αξιόπιστη και ασφαλής λειτουργιά του αγωγού. Όπως και η δική σας ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ!!
14ον.Να σας θυμίσω ακόμα την παρέμβαση μας με δημιουργία φυσικού φίλτρου στην είσοδο του νερού από τον Ερύμανθο στο διυλιστήριο ,κόστους 300.000 ευρώ από την ΠΕΡ.ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ.
15ον.Σας καλώ να ορίσετε ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΟΥΣ ΣΑΣ ΔΗΜ ΔΥΜΒΟΥΛΟΥΣ, που θα συλλέξει στοιχειά ,θα λάβει την έκθεση του πραγματογνώμονα και θα εκδώσει εκτιμήσεις και προτάσεις για το προβληματικό πλέον έργο.



