Πρέπει να γνωρίζουν όσοι ασχολούνται ΣΟΒΑΡΑ με την διεκδίκηση Πανεπιστημιακών Τμημάτων στον Πύργο ,ότι υπάρχει συγκεκριμένος νομός , ο ν. 4957 /2022 που περιγράφει τα απαραίτητα βήματα. Ουσιαστικά υποβάλλεται φάκελος διεκδίκησης στο οικείο Πανεπιστήμιο, περνά από την Σύγκλητο ,στην συνεχεία η απόφαση της Συγκλήτου υποβάλλεται στην ΕΘΑΑΕ .Αφού εγκριθεί από την ΕΘΑΑΕ ,προτείνεται στην πολιτική ηγεσία για έκδοση προεδρικού διατάγματος.
Όσον αφορά την προτεινόμενη στέγαση στα κτίρια της διαλυόμενης ΣΕΤΤΗΛ. Ισχύουν τα εξής:
Πρέπει να αποδοθεί στον δήμο Πύργου το εγκαταλειφθέν στρατόπεδο.
Πρέπει να εκτιμηθεί η καταλληλόλητα των κτιρίων, τα όποια είναι ηλικίας άνω των πενήντα πέντε ετών. Να υπενθυμίσουμε ότι τα κτίρια για εκπαιδευτική χρήση έχουν πολύ αυστηρές προδιαγραφές στατικότητας, εργονομίας ,φωτισμού, κ.α. Ένα κτίριο που υπάρχει στο στρατόπεδο, προφανώς είναι εκτός εποχής.
Άρα πρέπει να κατασκευάσουν νέα κτίρια σοβαρού οικονομικού προϋπολογισμού για τα όποια θα χρειαστεί αρκετός χρόνος και χρήμα. Στον φάκελο διεκδίκησης τι ακριβώς θα έχουμε ως πρόταση στέγασης???Ασχολούμαστε ΣΟΒΑΡΑ με το θέμα,?? Η Δημοτική Αρχή πρέπει να απαντήσει.
Το ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ όμως πρέπει να αποδοθεί στην πόλη. Με άμεση πρόβλεψη κονδυλίου για την φύλαξη και δέσμευση ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ .
Όχι αλλά ΚΤΙΡΙΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ …





