Κυριακή, 22 Μαΐου, 2022
18.3 C
Pýrgos

Αξιοποίηση των προτάσεων για Νεολαία και Εκπαίδευση!

spot_img

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΔΕΡΒΟΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗ ΔΕΕΠ ΗΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΝΕΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

Αξιοποίηση των προτάσεων για Νεολαία και Εκπαίδευση!

Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΠΟΥΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΓΝΩΣΗΣ ΗΤΑΝ ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ

Τον Ηλείο Πρόεδρο του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης Κώστα Δέρβο, επισκέφθηκε αντιπροσωπεία της ΔΕΕΠ Ηλείας με επικεφαλής τον Πρόεδρό της Χρήστο Γαβρά και τη συμμετοχή του Αντιπροέδρου Μενέλαου Παπασωτηρίου και του Υπευθύνου Αυτοδιοίκησης Δημήτρη Μπρέζα.

Έγινε ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συζήτηση πάνω σε ζητήματα στα οποία το Ίδρυμα μπορεί να παρέμβει και να πάρει πρωτοβουλία για τον Νομό μας ενώ τα στελέχη της πρώην ΝΟΔΕ έγιναν σχετικές προτάσεις, προς αξιοποίηση το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα από τον κ. Δέρβο.

Να σημειωθεί ότι ο τελευταίος έχει την ευθύνη και συντονίζει έναν πολύπλευρο Οργανισμό που βρίσκεται κοντά στη νεολαία και αναπτύσσει δράσεις για τη στήριξή της, τον εναλλακτικό τρόπο της εκπαίδευσης και τη φοιτητική μέριμνα.

Μεταξύ άλλων στη συγκεκριμένη συνάντηση έγινε συζήτηση για τις Δομές και τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας όπως και στα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης, με προγράμματα που αφορούν κυρίως σε ενήλικες ενώ τονίσθηκε και η δυνατότητα περαιτέρω εφαρμογής των εκπαιδευτικών προγραμμάτων (όπως το Erasmus, η Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, η Εθελοντική Εργασία σε όλη την Ευρώπη κλπ.).

Ο κ. Δέρβος μίλησε επίσης και για τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα σε ότι έχει σχέση με την Ηλεία, επισημαίνοντας ότι ο στόχος να ικανοποιηθούν προτάσεις τόσο από τη ΔΕΕΠ, όσο από την Περιφέερεια και τους Δήμους, είναι εφικτός, κάτι που έχει αποδειχθεί έμπρακτα κατά τους προηγούμενους μήνες.

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα