“Φρένο” της FIFA για Ζάκυνθο: “Τέλος οι μεταγραφές”

spot_img

Προτεινόμενα

Τέλος στα όνειρα της Ζακύνθου για συμμετοχή στη Super League 2 βάζει η FIFA, η οποία γνωμοδοτεί κατηγορηματικά σε αναλυτική έκθεση της ΕΠΟ σχετικά με το πρόβλημα που έχει ανακύψει με τις ΠΑΕ που έλαβαν πιστοποιητικό μετά τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου.

Το σύστημα δεν μπορεί να ανοίξει, άρα μεταγραφές δεν μπορούν να γίνουν, ακόμα κι αν πρόκειται για μια ομάδα η οποία μόλις τώρα συνέστησε ΠΑΕ.

Ο Κανονισμός της ΕΠΟ, ο οποίος δεν είναι τίποτα άλλο από μια μετάφραση του Κανονισμού της FIFA, αναφέρει ότι οι ερασιτέχνες του ιδρυτικού σωματείου δεν ανήκουν αυτόματα και στη δύναμη μιας ΠΑΕ.

Αυτό σημαίνει ότι η Ζάκυνθος, μπορεί να αγωνιστεί πλέον μόνο στη Γ’ Εθνική, εφόσον δηλώσει και δεν επιλέξει να πάει στο τοπικό.

Όσο για την προσφυγή στο Διαιτητικό Δικαστήριο, δυο ομάδων, αυτή έχει να κάνει με την ανάκληση των δελτίων σε ομάδες που η ΕΠΟ είχε εκδώσει και δεν σχετίζεται με το σκεπτικό της απόφασης του Διαιτητικού για απαγόρευση μεταγραφών σε μη αδειοδοτημένες ομάδες. Η ανάκληση εξάλλου από την ΕΙΜ έγινε κατόπιν γνωμοδότησης της νομικής υπηρεσίας της ΕΠΟ, η οποία μετά τη δικαίωση Κούγια φυλάει τα ρούχα της για να έχει τα μισά που λέει και η παροιμία.

Σ. Φραγκογιαννόπουλος

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα