30.2 C
Pýrgos
Τρίτη, 3 Αυγούστου, 2021

Απηύθυναν το ύστατο χαίρε στον Χρήστο Χίτο (φώτο, βίντεο))

spot_img

Προτείνουμε να Δείτε

Δεκάδες συγγενείς, φίλοι, φίλαθλοι του Πανηλειακού αλλά και άνθρωποι από τον χώρο του ποδοσφαίρου, απηύθυναν το ύστατο χαίρε στον Χρήστο Χίτο, στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων στον Πύργο.

Με μια σημαία του Πανηλειακού να σκεπάζει το φέρετρο, τον συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία.

Οι ποδοσφαιριστές του Πανηλειακού, παρόντες στην Εξόδιο Ακολουθία.

Παλιός παράγοντας και φίλος του Χρήστου Χίτου ο Φάνης Παπαδόπουλος, δεν θα μπορούσε να λείψει.

Ο προπονητής της ανόδου στη Γ΄ Εθνικής, Σπύρος Αντωνόπουλος, με τον Τάσο Φερεκίδη, ποδοσφαιριστή της ομάδας στην Α΄ Εθνική, αλλά και τον Σταύρο Δαλαβούρα, παίκτη της σημερινής ομάδας.

Ο τεχνικός του Πανηλειακού Κώστας Λούσκος, με τον Γιώργο Μώρο και τον Μιχάλη Νικολούλια

Ο πρώην Πρόεδρος του Πανηλειακού, Κώστας Παναγιωτόπουλος και πλάι ο Αντιδήμαρχος Πύργου Γιάννης Αργυρόπουλος.

Ο Δημήτρης Τσαντίλης, Γραμματέας του Πανηλειακού και επιστήθιος φίλος του Χρήστου Χίτου, συγκλονισμένος και αυτός

 

Παναγούτσος: “Ο Χρήστος Χιτος μας ενέπνευσε όλους…” 

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας του Πανηλειακού, Πάνος Παναγούτσος, εκφώνησε επικήδειο λόγο, ο οποίος με λιτό τρόπο, περιέγραψε όλα όσα πρέσβευε και πρεσβεύει ο Χρήστος Χίτος για τον Πανηλειακό:

«Η ξαφνική αναχώρηση του Χρήστου Χίτου, συγκλόνισε την κοινωνία του Πύργου. Ο Πρόεδρος του Πανηλειακού, ο σημαντικός άνθρωπος για μας, την ομάδα μας, τα παιδιά του, παύει να υπάρχει στην καθημερινότητά μας, αλλά θα είναι για πάντα στο μυαλό και στις καρδιές τις δικές μας, όλων μας.

Ο Χρήστος Χίτος προσέφερε στον Πανηλειακό τα πάντα: Την παρουσία του ως ποδοσφαιριστή και ως Πρόεδρος και οδήγησε τον γιο του, τον Αντώνη στην ομάδα μας, ερχόμενος από τη Μελβούρνη.

Θα μείνει φωτεινός φάρος, με τον οδηγητικό του λόγο. Θα απουσιάζει από τη ζωή μας και την καθημερινότητά μας ως σώμα, αλλά θα μας οδηγεί, παραμένοντας παρών στις καρδιές μας.

Ο Χρήστος Χίτος κατοίκησε εντός της ομάδας και κάθε πρόσωπο από εμάς ακούμπησε πάνω του με εμπιστοσύνη, χωρίς επιφυλάξεις. Έγινε αντιληπτός κι αισθητός ως κοντινός και πιστός φίλος και ως υποστηρικτικός σύντροφος στις δύσκολες ώρες και τώρα που δεν θα έδει φυσική παρουσία, θα είναι παρών στις ψυχές μας, στην καθημερινότητά μας, στο Μαρακανά μας, στον Πανηλειακό μας.

Ο Χρήστος Χίτος για την ομάδα ήταν πάντα διευκολυντικός, όπως και τότε που τρύπαγε τα αντίπαλα δίχτυα, φόβητρο των τερματοφυλάκων, παίζοντας στις Σέρρες, τον Άρη, και την περίοδο 1964-76 στην περιοχή μας. Δεν επιδίωξε να λειτουργήσει ως πρότυπο, αλλά εμείς πήραμε δυνάμεις από τον ίδιο, τον αντιληφθήκαμε ως πρότυπο και εμπνευστήκαμε βοηθηθήκαμε από την εμπειρία του και αυτός πήρε βαρύ φορτίο από την ομάδα και δεν λύγισε ποτέ, κράτησε γερά και έλεγε τη σωστή γνώμη την κατάλληλη στιγμή.

Η παρουσία του Προέδρου, έγινε αναγκαιότητα και στήριξη της πίστης μας. Μας ενέπνευσε, γίναμε όλοι συνεπείς στην ιδέα που από το τέλος του 1957 άλλοι συμπολίτες συμπορευτήκαμε στο δρόμο του ρομαντισμού γι’ αυτή την ομάδα, αυτή την ιδέα, που λέγεται Πανηλειακός που θεωρήθηκε το αθλητικό αποκούμπι της πόλης και των απλών λαϊκών κατοίκων που ένωσε και ενώνει την κοινωνία της.

Παρόντες θα είμαστε Πρόεδρε, μέχρι το τέλος. Αρνούμαστε την εξουσία της διοίκησης αλλά η ανωτερότητα του ρόλου, προκειμένου να διευκολύνουμε την διατήρηση της ομάδας στην κατηγορία μέσα από το ομαδικό πνεύμα, θα μας δίνει δύναμη για να τηρήσουμε την υπόσχεση που δώσαμε το καλοκαίρι, αλλά Πρόεδρε δεν πιστεύαμε ότι τόσο ξαφνικά θα μας αφήσεις μόνους.

Ίσως πίστευες ότι είμαστε έτοιμοι και θέλεις να μας δοκιμάσεις, βλέποντάς μας από το περιβόλι του ουρανού. Ίσως να σε κουράσαμε Πρόεδρε και να σε φέραμε σε δύσκολη θέση, αλλά θα παραμείνουμε πλάι και δίπλα σε κάθε υπόδειξη όλων όσοι θέλουν να βοηθήσουν. Με προσοχή θα δουλέψουμε για την ομάδα και όχι για μας. Αυτό που είναι ο Πανηλειακός, το όλοι εμείς για την ομάδα.

Με την παρουσίας μας δηλώνουμε στην αναχώρησή σου ότι όπως και συ ταξιδεύεις για τον παράδεισο, έτσι και εμείς Πρόεδρε θα παλέψουμε για το όραμά σου και ευχόμαστε η πόλη να στηρίξει τον πενταετή σου αγώνα…

Χωρίς δάκρυα, έχοντας πάρει θάρρος και ασφάλεια σε αποχαιρετούμε και η αληθινή επικοινωνία με τον Θεό, θα θρέψει την ψυχή όλων μας.

Καλό ταξίδι…».

 

Ενός λεπτού σιγή στα τοπικά Πρωταθλήματα 

Η ΕΠΣ Ηλείας, εξεδωσε συλλυπτήρια ανακοίνωση:

Ο Πρόεδρος και τα μέλη της Ε.Ε. της ΕΠΣ Ηλείας στο άκουσμα του θανάτου του  Προέδρου του ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΥ Α.Ο. ΠΥΡΓΟΥ  Χρήστου Χίτου αποφάσισαν ομόφωνα.

  • Να εκφράσουν στην οικογένεια του τα θερμά και ειλικρινή τους συλλυπητήρια.
  • Να παραστεί εκπρόσωπος της Ε.Ε στην εξόδιο ακολουθία.
  • Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στους αγώνες του προσεχούς Σ/Κ.
  • Να δημοσιευτεί το παρών ψήφισμα.
  • Ο Πανάγαθος να δώσει ανάπαυση στην ψυχή του και ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει“.

 

Δείτε εδώ όσα είπε ο Πάνος Παναγούτσος στο ilia.news

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα