22.9 C
Pýrgos
Δευτέρα, 26 Ιουλίου, 2021

Αποκαλυπτικός ο Διοικητής του Νοσοκομείου Αμαλιάδας Γ. Χουζούρης: «Δεν έχει γίνει… τίποτα!»

spot_img

Προτείνουμε να Δείτε

Σε μια ιδιαιτέρως ειλικρινή και αποκαλυπτική ενημέρωση για τις συνθήκες που επικρατούν στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας, στο αν διορθώθηκαν τα… «κακώς κείμενα» και τα προβλήματα του προηγούμενου διαστήματος, αλλά και στα επόμενα βήματά του, προχώρησε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Αμαλιάδας Γιάννης Χουζούρης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι.

Ολόκληρη η τοποθέτηση του κ. Χουζούρη ήταν:

«Μετά τις δημοτικές εκλογές όπως είχα υποσχεθεί θα έκανα έναν μίνι στρατηγικό σχεδιασμό για το Νοσοκομείο, όπως είχα κάνει και για την Κρέστενα, γιατί το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας απευθύνεται σε πολύ περισσότερο κόσμο από την Κρέστενα και /έχει έναν προϋπολογισμό και έναν εξοπλισμό πολύ πιο ανώτερο και πολύ πιο σημαντικό στη βόρεια Ηλεία.

Έχω μια σχέση με τους κατοίκους της Αμαλιάδας και θέλω αυτή τη σχέση να την καλλιεργήσω και να μην λέω ψέματα ή να κρύβω κάτι.

Δεν έχει γίνει ουσιαστικά τίποτα όσον αφορά τα αποτελέσματα από αυτά που είχαμε βάλει σαν στόχους στις αρχές Μαρτίου όταν τοποθετήθηκα (στις 7 Μαρτίου) να είχαμε περισσότερες εφημερίες, να είχαμε 8 και να πήγαινε στις 10 – 15, αλλά και ουσιαστικά να υπήρχαν ασθενείς οι οποίοι να νοσηλεύονταν περισσότερες μέρες και να είχαμε μια αύξηση συμμετοχής στο τμήμα των παθολογικών.

Εδώ και δυόμιση μήνες καθότι έχει έρθει παθολόγος από την Αχαΐα και καλύπτει σε κλειστές εφημερίες τα Σαββατοκύριακα δυστυχώς δεν έχει γίνει τίποτα σε αυτό….

Και επειδή δεν ζήτησα ούτε 100 μέρες, ούτε ζήτησα να δω τα πράγματα, έχω καταλήξει σε κάποια συμπεράσματα. Όταν λέμε διασυνδεόμενα Νοσοκομεία εννοούμε ότι οι γιατροί είναι όλοι σε μια δεξαμενή. Σημαίνει ότι όλοι οι γιατροί της Ηλείας δέχονται και ή βρίσκονται στη διάθεση της Διοίκησης όπου υπάρχουν κενά να καλύπτουν τα κενά και των τριών νοσηλευτικών μονάδων. Όπως γίνεται δηλαδή με τους παθολόγους που η Αμαλιάδα έχει 3 σε σύνολο 4- 5 στο νομό που πάνε και καλύπτουν τις ανάγκες της Νοσηλευτικής Μονάδας Πύργου, έτσι και η Νοσηλευτική Μονάδα Αμαλιάδας όταν έχει κενά επικαλείται, επιβάλλεται από τον ορισμό των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων, να έρθουν ειδικότητες και να καλύψουν τα κενά που υπάρχουν στη Νοσηλευτική Μονάδα Αμαλιάδας.

Λοιπόν, αυτό δεν έγινε ποτέ και δεν έχει γίνει και για την Κρέστενα σε ειδικότητες όπως καρδιολόγους, αναισθησιολόγους, πνευμονολόγους. Και γιατί το λέω τώρα; Το λέω γιατί το ποτήρι ξεχείλισε με το θέμα του γυναικολόγου. Ερχόταν γυναικολόγος στην Αμαλιάδα κάθε Δευτέρα και Τρίτη ή Τρίτη – Τετάρτη και πήρε άδεια για να ξεκουραστεί, να κάνει τις δικές της εργασίες. Δεν υπήρξε αντικατάσταση παρά την ποσότητα των γυναικολόγων που υπάρχουν στον Πύργο, έχουμε μείνει εδώ και δύο εβδομάδες χωρίς γυναικολόγο στην Αμαλιάδα.

Το εφημεριακό καθεστώς καρκινοβατεί, επιμένω ότι η Διοίκηση δεν έχει κάνει αυτά που έπρεπε να έχει κάνει, συμπεριλαμβανομένου και μένα, για το θέμα των εφημεριακών καθεστώτων και το θέμα της διαχείρισης του ιατρικού προσωπικού, υπάρχει πρόβλημα σε αυτό και θέλω να το πω και στον κόσμο, ότι τα κενά αυτά δεν καλύπτονται ρωτώντας τον γιατρό αν πρέπει να πάει από εδώ ή να πάει από εκεί.

Τα διασυνδεόμενα Νοσοκομεία δεν έγιναν για να κλείσουν τα μικρά. Τα διασυνδεόμενα Νοσοκομεία  ήταν ο ορισμός του, τότε που έγιναν το 2012 για να υπάρχει μια ευελιξία στο προσωπικό, ειδικά στο ιατρικό. Όταν λοιπόν υπάρχει κενό σε κάποιο Νοσοκομείο δεν κλείνει το Νοσοκομείο, αλλά ψάχνουμε να βρούμε από το επαρκή πλήθος των γιατρών που μπορούν εκείνη την ημέρα ή τις ημέρες να καλύψουν το κενό, να πάνε στην Αμαλιάδα ή στην Κρέστενα ή στον Πύργο.

Όταν λοιπόν για μια κλινική υπάρχει μονόδρομος, αυτό είναι λάθος και δεν δέχομαι να καλύψω εγώ αυτό το λάθος. Καλώ λοιπόν, παρότι είμαστε εν δυνάμει σε προεκλογική περίοδο, να αναπτυχθούν και τα τρία Νοσοκομεία. Λέω τρία γιατί η μονάδα των Κρεστένων έχει βρει το σκοπό της, τους στόχους της, όμως δεν γίνεται να είμαστε μόνο με 8 μέρες εφημεριακά στην Αμαλιάδα, με τόσο κόσμο που έχει στην βόρεια Ηλεία και αυτό το 8 πάλι να φαλκιδεύεται και να μην υπάρχει υποστήριξη.

Επίσης γνωρίζω ότι με τους συνεργάτες μου και με τους ανθρώπους εδώ, θα μπορούσε λίγο να υπάρχει καλύτερη εικόνα, ανεξάρτητα ή όχι από την βοήθεια από τον Πύργο. Δέχομαι και ευχαριστώ πολύ τους περισσότερους γιατρούς και τους υπόλοιπους συναδέλφους – συνεργάτες που βάλανε πλάτη όλα αυτά τα χρόνια και όσο είμαι εγώ εδώ που βοηθάνε να λύσουμε χρόνια ζητήματα. Όμως υπάρχουν και γιατροί και άλλοι συνάδελφοι και άλλες ειδικότητες εδώ στην Αμαλιάδα που παίζουν διάφορα παιχνίδια ατομικά!  Θα τα πούμε σε επόμενη φάση όμως, όπως εγκαινιάσαμε να μιλάμε ανοιχτά όπως με γνωρίσατε, έτσι θα συνεχίσουμε να μιλάμε, ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα Περιφερειακών, Ευρωεκλογών, Δημοτικών ή Εθνικών εκλογών.

Τα θέματα αυτά πρέπει να τα γνωρίζει ο κόσμος, επιμένω ότι τα Νοσοκομεία αυτά πρέπει να αυτονομηθούν και να αναπτυχθούν από μόνα τους ή πρέπει να φτιάξουμε ένα κεντρικό Νοσοκομείο που να έχει 450 κλίνες, όπως υπάρχουν στους γύρω νομούς.  Όταν όμως υπάρχουν Νοσοκομεία με αυτό των αριθμό των κλινών δεν υπάρχει πολυτέλεια το ένα Νοσοκομείο να χτυπάει το άλλο. Και αυτό το πράγμα από την αρμοδιότητά μου και από τα καθήκοντά μου δεν θα το επικροτήσω, απεναντίας θα το πολεμήσω, παρόλο που πολλοί σύμμαχοί μου εδώ στην Αμαλιάδα, κάποιοι από αυτούς και όχι όλοι, ούτε και πλειοψηφία, αλλά κάποιοι κρίσιμοι παράγοντες, το αγνόησαν ή θέλησαν να παίξουν παιχνίδια στις δημοτικές εκλογές».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα