ΗΛΕΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

Αποκλειστική συνέντευξη του Θοδωρή Βασιλόπουλου στο Ilia.news

  • 411
    Shares

Ποια μηνύματα παίρνετε από τον κόσμο και εσείς προσωπικά και η παράταξη στην οποία συμμετέχετε τώρα που είμαστε στην «καρδιά» της προεκλογικής περιόδου;

  • Κάθε μέρα που περνά είναι για όλους μας και μια «ευχάριστη έκπληξη». Ο κόσμος έχει δείξει την αγάπη του και την εκτίμησή του στο πρόσωπο του Νεκτάριου Φαρμάκη και στους συμβούλους του.

Δείχνει ότι θέλει κάτι καινούριο στην Περιφέρεια, νιώθει απογοητευμένος από την τακτική της νυν Περιφερειακής Αρχής και όσο περνά ο καιρός αυτό το εκδηλώνει με πολύ χαρακτηριστικό τρόπο απέναντί μας.

Είναι και το ισχυρότερο κίνητρο να συνεχίσουμε πιο δυναμικά και να πείσουμε την πλειοψηφία των πολιτών ότι μπορούμε και θα φέρουμε την ανανέωση, αλλάζοντας πολλά πράγματα και σε νοοτροπίες και σε πρακτικές διαχείρισης.

Αρκετές φορές τόσο πριν όσο και στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, έχει ασκηθεί από το Συνδυασμό σας έντονη κριτική στο νυν Περιφερειάρχη για τους χειρισμούς του σε διάφορα θέματα. Τη βρίσκετε δικαιολογημένη;

  • Το μερίδιο ευθύνης για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Περιφέρεια είναι μεγάλο για τον κ. Κατσιφάρα. Οι δείκτες της ανάπτυξης είναι απογοητευτικοί. Είμαστε ήδη στις τελευταίες Περιφέρειες όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά της Ευρώπης. Πόσο πιο κάτω μπορούμε δηλαδή να φθάσουμε για να συνειδητοποιήσουμε ότι η σημερινή Περιφερειακή Αρχή έχει κάνει ζημιά στον τόπο; Είναι κάτι που οι πολίτες πρέπει να σκεφθούν σοβαρά και να πάρουν τις αποφάσεις τους αφού αναλογισθούν τι έχει κάνει και πολύ περισσότερο τι δεν έχει κάνει η Περιφέρεια για την εξέλιξη και την ανάπτυξή μας.

Στη μέχρι τώρα «διαδρομή» σας, είναι γνωστό ότι επιμένετε στον αγροτικό τομέα. Θα το κάνετε και τα επόμενα χρόνια;

  • Ασφαλώς. Είναι συνειδητή επιλογή για να μπορέσω έτσι να βοηθήσω τον τόπο μου, την ύπαιθρό μας που είναι πραγματικός «θησαυρός» και φυσικά τους συντοπίτες μου, τους οποίους και προτρέπω να ασχοληθούν με τη γη μας.

Αγωνίζομαι όμως για να έχουν και την ανάλογη στήριξη της Πολιτείας και το πρακτικό ενδιαφέρον της Περιφέρειας. Εκτιμώ ότι και οι δυο θα μπορούσαν να βοηθήσουν κυρίαρχα, αλλά έχουν κάνει ελάχιστα πράγματα. Και για την καταγωγή και για τους αγρότες μας.

Εγώ από την πλευρά μου θα συνεχίσω να μάχομαι για αυτό που δικαιούνται να έχουν. Να μην αποθαρρύνονται οι άνθρωποί μας από τις καλλιέργειές τους και να ενισχυθούν για να προχωρήσουν ως αγρότες-επιχειρηματίες σε μια νέα πολύ καλύτερη και αποδοτική μορφή δραστηριότητας.

Ποια θα οριοθετούσατε ως μεγάλα προβλήματα στην Περιφέρεια και την Ηλεία, πέραν του αγροτικού τομέα;

  • Είναι ολοφάνερο κάποια απ’ αυτά και απαιτούν μάλιστα πολύ γρήγορη αντιμετώπιση. Η ανεργία και τα ζητήματα της επιχειρηματικότητας που δε στηρίζεται επαρκώς, είναι ένα από εκείνα που οφείλουμε να θέσουμε σε προτεραιότητα. Χρειαζόμαστε δουλειές στον τόπο μας για να δώσουμε δυνατότητες απασχόλησης, ιδιαίτερα στους νέους μας.

Από ‘κει και πέρα, πρέπει να δούμε τη μεγάλη έλλειψη υποδομών, στοιχείο που φαίνεται ιδιαίτερα στην Ηλεία μας. Ακόμη είναι ανάγκη να κοιτάξουμε από την πρώτη στιγμή τις ενδοπεριφερειακές ανισότητες και την αδυναμία να εκμεταλλευθούμε πλουτοπαραγωγικές πηγές που θα τονώσουν την περιφερειακή οικονομία.

Θεοδωρής Βασιλόπουλος υποψήφιος περιφερειακος σύμβουλος με το Νεκτάριο Φαρμάκη


  • 411
    Shares