Δευτέρα, 23 Μαΐου, 2022
25.1 C
Pýrgos

Απολογισμός των δήμων της Ηλείας με το «μάτι» του Ilia.news

spot_img

Η χαμένη τετραετία των δήμων της Ηλείας!

Ενάμιση χρόνο συμπληρώνουν στο «τιμόνι» του δήμου τους οι εφτά δήμαρχοι του νομού και το πρόσημο… δεν είναι μέχρι στιγμής θετικό για σχεδόν κανέναν!

Το «καράβι» έπεσε από την αρχή… στα «βράχια», όταν οι δήμαρχοι του νομού χωρίστηκαν στο «στρατόπεδο Λυμπέρη», που ήταν και το πολυπληθέστερο και στο «στρατόπεδο Αντωνακόπουλου». Σήμερα βέβαια τα «στρατόπεδα», ειδικά αυτό του δημάρχου Ήλιδας Γιάννη Λυμπέρη, δείχνουν… διαλυμένα, αφού οι δήμαρχοι και οι λοιποί αιρετοί κατάλαβαν από την αρχή ότι η «χρήση» τους, ήταν απλά… αυτή του πιονιού! (παραδείγματα; Πατρών – Πύργου, ΦΟΔΣΑ, Σύνδεσμος «Ηρακλής», Σύνδεσμος «Πηνειός» και πολλά ακόμα).

Ποια είναι η εικόνα που παρουσιάζουν σήμερα οι δήμοι της Ηλείας ;

Την χειρότερη ίσως στην ιστορία του νομού!

Στον δήμο Ήλιδας, το «διήγημα» του Γιάννη Λυμπέρη «Για όλα φταίνε οι προηγούμενοι» και το «Μέσα σε 100 μέρες θα έχω λύσει όλα τα προβλήματα» έπεσε στο κενό… Ο δήμαρχος Ήλιδας έριξε όλα τα βέλη της φαρέτρας του με έναν και μόνο στόχο… την επιστροφή στην «καρέκλα» και το Μπάλωμα των ημιτελών έργων του. Και από εκεί και πέρα το χάος! Σήμερα ο δήμαρχος Ήλιδας προσπαθεί να διοικήσει με μια διαλυμένη παράταξη έναν «ερειπωμένο» δήμο, με τον ένα μετά τον άλλο τους «συμμάχους» αλλά και τους στενούς τους φίλους και συνεργάτες να τον «αδειάζουν» καθημερινά!

Στον δήμο Πύργου η εικόνα δεν διαφέρει και πολύ. Απλά στο «διήγημα» του δημάρχου Τάκη Αντωνακόπουλου «Φταίνε όλοι οι προηγούμενοι» προστίθεται και το «φτάνει και όλοι οι γύρω – γύρω» ενώ πολλά λόγια με μηδέν πράξεις . Δεν είχαμε δει ποτέ στον δήμο Πύργου την Ασφάλεια να κατάσχει υπολογιστή από το δημαρχείο, αντιδήμαρχο να «ξηλώνεται» αντιμετωπίζοντας βαριές κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση υπαλλήλου. Και οι απευθείας αναθέσεις (όπως εξάλλου και στον δήμο Ήλιδας)… «βροχή»…

Η δημοτική Αρχή του δήμου Πηνειού κάνει αισθητή την παρουσία της… μόνο σε κηδείες, μνημόσυνα και θρησκευτικές εορτές (αν και σε μία από αυτές έπεσε και ξύλο), ενώ ο δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος «φρόντισε» νωρίς να «ξηλώσει όλα τα σκαλοπάτια» που τον ανέβασαν σαν δήμαρχο στο κτίριο Σισίνη. Μια δημοτική αρχή που έφτασε στο σημείο να μην μπορεί να πληρώσει έτοιμο έργο που της κληροδότησε η προηγούμενη (2ο Δημοτικό Σχολείο) και που το έργο που διαφήμισε και φωτογράφιζε… ήταν η επισκευή ενός σιντριβανιού! Μια δημοτική αρχή που όλες οι απευθείας αναθέσεις της… έχουν δοθεί σε άτομα εκτός του δήμου! Ο δήμος Πηνειού από «πρωταγωνιστής» έχει γίνει… απλά «αδιάφορος»!

Στον δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης ο δήμαρχος Γιάννης Λέντζας δίνει καθημερινά σκληρές μάχες και δείχνει να ξεχωρίζει λίγο, αφού οι άλλοι ειναι στο κάτω μέρος του πάτου στο βαρέλι… αλλά δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα τι έχει στο ταμείο και τι χρωστάει ο δήμος. Ο κάθε ένας αιρετός που έχει περάσει από τον δήμο την τελευταία δεκαετία διεκδικεί την «πατρότητα» και τη χρηματοδότηση κάθε έργου που ανακοινώνεται και η όλη κατάσταση… είναι καθημερινά έκρυθμη! Είναι ίσως ο μοναδικός δήμος που αξίζει αυτή τη στιγμή τα λίγα εύσημα, εκτός και αν ο ίδιος… κλωτσήσει στη συνέχεια την «καρδάρα με το γάλα».

Από τον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας περιμέναμε… κάτι περισσότερο καθώς ο δήμαρχος του Γιώργος Γεωργιόπουλος είναι ένα ιδιαίτερα εξωστρεφής άνθρωπος. Αντ’ αυτού βλέπουμε ότι ακολουθεί την «πεπατημένη» όλων των προηγούμενων δημοτικών αρχών που έχουν περάσει από την «ηνία» του δήμου, έχοντας τον  καθηλώσει σε μια στασιμότητα. Τα «φώτα» του παγκόσμιου συμβόλου( του μεγαλύτερου brandname OLYMPIA) παραμένουν… «σβηστά» .

Ο δήμος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων πάλι, βρίσκεται σε μια ανησυχητική «στασιμότητα»(safemode) προς… την βουτιά προς τα κάτω! Ο δήμαρχος Σάκης Μπαλιούκος αν και έχει τις καλύτερες προθέσεις βρίσκεται πλέον… έξω από τα «νερά του». Οι παλιές καλές εποχές των πράσινων, μπλε, κόκκινων «πανίσχυρων» δημάρχων που χτυπούσαν το χέρι στο τραπέζι και γινόταν αυτό που ζητούσαν, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Ο κ. Μπαλιούκος, ο οποίος είναι και ο παλαιότερος δήμαρχος του νομού θα έπρεπε, όπως και ο στενός του φίλος Γιάννης Λυμπέρης να βάλουν μια «τελεία» στην πορεία τους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, δρέποντας τις «δάφνες» των επιτυχιών των προηγούμενων θητειών τους.

«Αδιάφορος» θα έλεγε κανείς ότι είναι και ο δήμος Ζαχάρως – Φιγαλείας καθώς η «απειρία» της δημοτικής αρχής φάνηκε από τις πρώτες κιόλας μέρες. Το ανησυχητικό ωστόσο είναι ότι η απειρία δεν έγινε, όπως θα περίμενε κανείς, το εφαλτήριο για να καλυφθούν τα όποια προβλήματα και ελλείψεις υπήρχαν στον δήμο. Ο δήμαρχος Κώστας Αλεξανδρόπουλος ακολούθησε, σε πολύ λιγότερο βαθμό φυσικά, το παράδειγμα Λυμπέρη ότι «φταίνε οι προηγούμενοι» ενώ ευνοήθηκε και από την απόφαση του Δικαστηρίου που «έκοψε» από τις εκλογές τον συνδυασμό του Πανταζή Χρονόπουλο. Με σχεδόν σίγουρη την έκβαση των εκλογών… την επόμενη μέρα προφανώς δεν την σκέφτηκε κανένας!

Ποιοι πληρώνουν φυσικά «τη νύφη»;

Οι δημότες των επτά δήμων της Ηλείας που η καθημερινότητά τους πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Ο νομός βιώνει τη «χαμένη τετραετία» του και το ερώτημα είναι… η κατρακύλα θα σταματήσει στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ;

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα