12.4 C
Pýrgos
Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου, 2021

Απολογιστική Γενική Συνέλευση και εκλογή νέου Δ.Σ. του Ομίλου Ηλείων για τον Πολιτισμό και την Ανάπτυξη «Πολιτεία Ήλιδας Ολυμπίας»

spot_img

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019 στον Πύργο Γενική Συνέλευση του Ομίλου Ηλείων για τον Πολιτισμό και την Ανάπτυξη «Πολιτεία Ήλιδας Ολυμπίας».

Κατά τη διάρκεια της Γ.Σ. έγινε γενικός απολογισμός του έργου της Πολιτείας Ήλιδας Ολυμπίας, εγκρίθηκε ομόφωνα η εγγραφή νέων μελών και η εκκαθάριση του μητρώου των μελών και συζητήθηκαν οι δράσεις για το επόμενο έτος.

Στη συνέχεια ακολούθησαν αρχαιρεσίες για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο εξελέγησαν:

Χίντζιου Κοντογιάννη Σοφία, Κοντογιάννης Κωνσταντίνος, Παπαϊωάννου Γεωργακοπούλου Άννα, Σκορδαλής Νικόλαος, Παπασπηλίου Χρήστος, Χρυσανθακοπούλου Άννα και Μπράβου Μαρία.

Τις επόμενες ημέρες τα νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου θα συνεδριάσουν για να συγκροτηθούν σε σώμα.

 

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΗΛΙΔΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ

 

Από το 2007 που ιδρύθηκε η Πολιτεία Ήλιδας Ολυμπίας μέχρι σήμερα ο Όμιλος έχει πραγματοποιήσει σειρά εκδηλώσεων που αφορούν σε διάφορους τομείς του πολιτισμού και της ανάπτυξης στο Νομό. Συγκεκριμένα:

 

  • Εκδηλώσεις για το Μονοπάτι Ήλιδας- Ολυμπίας το 2010 στην Αθήνα και στην Αμαλιάδα. Και συνδιοργάνωση με τη Συμπολιτεία Ολυμπίας στην Αμαλιάδα το 2014.

 

  • 22 ΠΑΙΧΝΙΔΟΘΗΚΕΣ (στα χωριά Πέρσαινα, Πρόδρομο, Διάσελλα, Πλατιάνα,Αγία Άννα, Βάλμη, Περιστέρι, Ξηρόκαμπο, Νεμούτα, Ανδρίτσαινα, Αμυγδαλιές, Αρτέμιδα, Μάκιστο, Σιμόπουλο, Χειμαδιό, Μουζάκι, Οινόη, Ώλενα, Καράτουλα, hotspot της Μυρσίνης, Λάλα και Δαφνιώτισσα). Σκοπός της δράσης είναι κάθε χωριό (με έμφαση στα δυσπρόσιτα)  να αποκτήσει τη δική του ΠΑΙΧΝΙΔΟΘΗΚΗ, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε όλα τα παιδιά να απολαύσουν και αυτά τη χαρά του παιχνιδιού!

Πηγαίνοντας τα παιχνίδια γίνεται η αρχή, και στη συνέχεια μπορούν αυτά να συμπληρωθούν από τους κατοίκους ή τους ετεροδημότες. Η κάθε παιχνιδοθήκη  μπορεί να λειτουργήσει και ως τόπος αναφοράς όπου θα συγκεντρώνονται τα παιδιά και θα παίζουν ομαδικά επιτραπέζια παιχνίδια κλπ αλλά και να δανείζονται παιχνίδια, βιβλία να παίζουν στο σπίτι τους, και όταν τα βαρεθούν  να τα επιστρέφουν  στην παιχνιδοθήκη».

 

  • 3 Ιματιοθήκες για παιδιά (στα χωριά Χειμαδιό, Μουζάκι και Γαστούνη (στην Καθολική). Η πρόθεση είναι να δημιουργούνται σε ενορίες ιματιοθήκες και όταν κάποιος έχει ανάγκη να μπορεί να ζητήσει βοήθεια από τον ιερέα. Καθώς και προσφορά ρούχων στο Άσυλο Ανιάτων η Βασιλειάδα.

 

  • Εκδηλώσεις για την οδική ασφάλειαστις πόλεις του Πύργου (παρακολούθησαν το πρόγραμμα 2.700 παιδιά από όλα τα νηπιαγωγεία και δημοτικά της πόλης), της Γαστούνης, του  Βαρθολομιού, της Ανδραβίδας, των Λεχαινών, της Βάρδας, αλλά και των Άσπρων Σπιτιών και των Άνω Ταξιαρχών της Ζαχάρως. Στο κλείσιμο των εκδηλώσεων δόθηκαν στα παιδιά 2 ποδήλατα, κράνη για ποδήλατα, καπελάκια με μηνύματα για την οδική ασφάλεια, 1.500 βιβλιαράκια για το πως κυκλοφορούν στο δρόμο με το ποδήλατο κ.α.

Έγιναν επίσης εκδηλώσεις στο “Χαμόγελο του Παιδιού” στη Βροχίτσα, στου Λάλα κλπ.

 

  • Υποδοχές σε κρουαζιερόπλοια στο Κατάκολο (ανελλιπώς από το 2010 μέχρι σήμερα) προβάλλοντας τόσο τη φιλοξενία μας όσο και τον τόπο, τον πολιτισμό και τα προϊόντα που παράγονται στην Ηλεία.
  • Εθελοντική αιμοδοσία για τη μεσογειακή αναιμία, στον Πύργο.
  • Αναδάσωση στο δάσος Θινών στο Βαρθολομιό.
Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα