ΗΛΕΙΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΛΙΔΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Απολύμανση των κάδων απορριμμάτων από την Υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Ήλιδας


Αδιαμφισβήτητα οι γιατροί – νοσηλευτές, βρίσκονται στην πρώτη σειρά του «πολέμου» που από τις αρχές του Μαρτίου, έχει ξεσπάσει με έναν αόρατο εχθρό. Τον κορονοϊό.

Υπάρχουν όμως και οι «αφανείς ήρωες» αυτού του πολέμου. Οι άνθρωποι που καθημερινά, έρχονται αντιμέτωποι με τον «εχθρό», στην προσπάθεια που κάνουν να προφυλάξουν τους πολλούς από τον ύπουλο αυτόν ιό.

Σε ότι αφορά τον Δήμο Ήλιδας, πρόκειται για τους εργαζόμενους στον τομέα καθαριότητας. Από τις πρώτες ημέρες, μέχρι και σήμερα αλλά και έως ότου, «σβήσει» η πανδημία, αυτοί είναι οι άνθρωποι που καθαρίζουν την Αμαλιάδα και τις κοινότητες και παράλληλα απολυμαίνουν τους δημόσιους χώρους , προκειμένου να εξαλείψουν την πιθανότητα εξάπλωσης του ιού. Και σε μεγάλο βαθμό το πετυχαίνουν.

Από το βράδυ της Παρασκευής, – μετά το έργο της απολύμανσης όλων των δημόσιων χώρων της Αμαλιάδας- εργαζόμενοι στον τομέα καθαριότητας του Δήμου Ήλιδας, ξεκίνησαν, στη διάρκεια της βραδινής βάρδιας, την απολύμανση των κάδων απορριμμάτων σε όλο το Δήμο. Η αρχή έγινε με τους σιδερένιους κάδους και από τη Δευτέρα σειρά θα πάρουν οι πράσινοι. Βέβαια για να πετύχει το σημαντικό έργο των ανθρώπων της υπηρεσίες καθαριότητας του δήμου Ήλιδας, θα πρέπει και οι κάτοικοι να ακολουθήσουν συγκεκριμένους κανόνες.

Όπως αναφέρει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ Βαγγέλης Χριστοφόρου : «θα πρέπει όλοι μας να τηρούμε τους κανόνες. Να μην πετάμε εκτός των κάδων τις σακούλες με τα απορρίμματα. Όταν υπάρχουν ογκώδη αντικείμενα ή χόρτα να επικοινωνούν με την υπηρεσία μας και μετά από συνεννόηση θα τα μαζεύουμε. Όλοι οφείλουμε να τηρούμε τους κανόνες για να μπορέσουμε να έχουμε μια καθαρή πόλη». Εμείς, συνέχισε ο κ Χριστοφόρου « από την πρώτη ημέρα είμαστε στις επάλξεις. Προχωρήσαμε σε απολύμανση της πόλης και τώρα όλους τους κάδους του δήμου. Αξίζουν ένα μεγάλο ευχαριστώ, όλοι όσοι υπηρετούν στην υπηρεσία καθαριότητας. Μετά τα μέτρα που λήφθηκαν από την Κυβέρνηση, ο αριθμός των εργαζομένων μειώθηκε αρκετά – αφού δόθηκαν άδειες σε άτομα που αντιμετώπιζαν προβλήματα -. Καταλαβαίνουμε όλοι πως τώρα ο όγκος της δουλειάς που πρέπει να φέρουν σε πέρας αυτοί οι άνθρωποι είναι τεράστιος. Όμως και με τη δική σας βοήθεια θα τα καταφέρουμε».