ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΛΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποστόλος Πόντας: «Μην παρασυρθούμε σε διαγωνισμό αριστερίζουσας …


Αποστόλος Πόντας: «Μην παρασυρθούμε σε διαγωνισμό αριστερίζουσας φαμφαρολογίας διεκδικώντας τα πρωτεία της Αριστεράς του Τσίπρα»

«Θέλουμε ο Νέος Φορέας να αποτελέσει την Συμπαράταξη όλων των Δημοκρατών για να εξελίξουμε την Χώρα και όχι για να αλλάξουμε την Χώρα»

Ξεπερασμένο από την πραγματικότητα χαρακτήρισε τον πολιτικό λόγο και το όραμα της κυβέρνησης Τσίπρα, ο υποψήφιος για την προεδρία του νέου φορέα της κεντρο-αριστεράς, Απόστολος Πόντας, μιλώντας σε συγκέντρωση, στο Ναύπλιο:

« Δεν πρέπει να παρασυρθούμε σε διαγωνισμό μιας αριστερίζουσας φαμφαρολογίας διεκδικώντας τα πρωτεία της Αριστεράς από τον κ. Τσίπρα. Ο κ. Τσίπρας είναι ο εκπρόσωπος μιας ξεπερασμένης από την πραγματικότητα αριστερής φαντασίωσης και δεν θα μπορούσε ποτέ να λάβει μέρος σε μια διαδικασία σαν και αυτή, που ανοίγει ο προοδευτικός χώρος, γιατί ουδεμία σχέση έχει ούτε με τον εκσυγχρονισμό, ούτε με τις αναπτυξιακές μεταρρυθμίσεις, ούτε με την πρόοδο. Αντιθέτως, είναι ο εκπρόσωπος της ιδεολογικής παλινωδίας, της πολιτικής αυταπάτης και της καταχρηστικής εκμετάλλευσης για ίδιον όφελος των θεσμών και του κράτους».

Ο πρόεδρος της Ε.Δ.Ε.Μ, αναφέρθηκε στη συνέχεια στον καίριο ρόλο του νέου φορέα για το μέλλον της χώρας:

«Η μετάβαση στην ώριμη μεταπολίτευση σηματοδοτείται από την διαδικασία της διεύρυνσης του χώρου της Κεντροαριστεράς και του Προοδευτικού Μεταρρυθμιστικού Κέντρου μέσω της εκλογής του νέου Προέδρου. Είναι η στιγμή που υπερβαίνουμε τα όρια μας, που δεν αρκούμαστε απλά στο να χτίσουμε μια παράταξη, αλλά να θεμελιώσουμε μια μεγάλη Συμπαράταξη, που θα γίνει η Συμπαράταξη όλων των Δημοκρατών. Είμαστε συνειδητοποιημένοι για τη Χώρα μας. Δεν θέλουμε να αλλάξουμε Χώρα, αλλά θέλουμε να εξελίξουμε τη Χώρα και να τη βοηθήσουμε να διεκδικήσει το μέλλον που της αρμόζει και της αξίζει».