ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Απρίλιος 2018: Όταν ο Αστέρας κατακτούσε τον μοναδικό εθνικό τίτλο της ιστορίας του

  • 61
    Shares

Συμπληρώθηκαν δυο χρόνια, από τον Απρίλιο του 2018, όταν ο Αστέρας Αμαλιάδας, κατακτούσε τον πρώτο εθνικό τίτλο της ιστορίας του, αλλά και τον μοναδικό έως τώρα. Το ξημέρωμα της 2ας Απριλίου, έβρισκε τον Αστέρα πρωταθλητή για πρώτη φορά στην 71χρονη ιστορία του.

 

Η  ομάδα των Κέρι, Μπαρμπαρούση, Αρβανίτη, Μαρουκάκη, Τόρες, Μπουντόπουλου, Μπουτσικάκη, Παγώνη, Τσάμη, κατέκτησε τον τίτλο στον όμιλο της Γ΄ Εθνικής που αγωνίστηκε και κέρδισε το εισιτήριο για τη συμμετοχή της στα μπαράζ ανόδου στη Football League, μια άνοδο, την οποία και θα κατακτούσε λίγο καιρό αργότερα, αλλά θα την έχανε στα χαρτιά, στην αίθουσα του αθλητικού δικαστή.

Ήταν 1η Απριλίου 2018 και δεν ήταν ψέμα, όταν Αστέρας χρειαζόταν μια νίκη μέσα στη Ζάκυνθο στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής, για να κόψει πρώτος το νήμα. Και η νίκη αυτή ήρθε με σκορ 2-0, χάρη σε τέρματα που σημείωσαν οι Κέρι, με πέναλτι στο 62΄και Μαρουκάκης στο 87΄.

Αυτός ήταν ο πρώτος εθνικός τίτλος στην ιστορία της ομάδας, καθώς στο παρελθόν, όταν επιτεύχθηκε η άνοδος στη Β΄ Εθνική, δεν είχε συμβεί αυτό μέσα από τη διεξαγωγή ενός εθνικού πρωταθλήματος, αλλά μέσω αγώνων μπαράζ, στα οποία συμμετείχαν οι πρωταθλητές των τοπικών κατηγοριών.

Κάπως έτσι, έπεσε και ένα ταμπού που δεν ήταν άλλο από τον τίτλο για τον Αστέρα, μια ομάδα η οποία επί δεκαετίας ολόκληρες πάλευε στις εθνικές κατηγορίες χωρίς να τα καταφέρει. Πότε τερμάτιζε δεύτερος, πότε τρίτος και πότε τέταρτος. Πρώτος ποτέ!

Και βέβαια μπορεί εκείνη η επιτυχία να μην συνδυάστηκε με τον μεγάλο στόχο που δεν ήταν άλλος από την άνοδο στη Football League, αλλά θα παραμείνει για πάντα η κορυφαία στιγμή της ιστορίας του συλλόγου, μια επιτυχία-«σταθμός», η οποία θα οδηγεί τις μελλοντικές προσπάθειες.


  • 61
    Shares