ΗΛΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απόστολος Πόντας: “Να αναδείξουμε τον πολίτη ως δημιουργό υπεραξιας και μονάδα παραγωγής”


“Με τις πολιτικές των τελευταίων ετών, σχεδόν οι μισοί πολίτες αυτής της χώρας, συνεισφέρουν 0% στο ΑΕΠ πρωτογενώς!”

Με εκπροσώπους μικρομεσαίων επιχειρήσεων συναντήθηκε χθες βράδυ ο υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, Απόστολος Πόντας, ο οποίος αναχωρεί σήμερα για το εξωτερικό όπου μεταξύ άλλων θα έχει και πολιτικές επαφές. Ο κ.Πόντας μίλησε για σουρεαλιστική στάση της κυβέρνησης στο θέμα της ανάπτυξης.

“Διαλαλούν την είσοδο της χώρας σε περίοδο ισχυρής ανάπτυξης, αλλά επιχειρηματολογούν σε θέματα για τα οποία η εμπειρία τους είναι ανύπαρκτη και η γνώση τους στην καλύτερη περίπτωση θεωρητική”, ανέφερε.

“Επιπλέον, να υπογραμμίσω ότι  η δυσκολία ανταπόκρισης στα stress tests  για τις τράπεζες μπορεί να πυροδοτήσει ένα νέο κύκλο ύφεσης για τους ελεύθερους επαγγελματίες και κυρίως τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να μην  ασκεί προληπτική πολιτική, παρ’ ότι οι κίνδυνοι είναι γνωστοί”.

Συνεχίζοντας τόνισε ότι τα τελευταία χρόνια δεν υπήρξε ούτε μια δομική μεταρρύθμιση που να καλλιεργεί ένα υγιές, μακροπρόθεσμο επενδυτικό ενδιαφέρον για ανάπτυξη με κοινωνικό πρόσημο. “Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι με τις πολιτικές των τελευταίων ετών, το 45% των πολιτών, έχει σήμερα μηδενική συνεισφορά, στο ΑΕΠ πρωτογενώς”, είπε συγκεκριμένα.

Τέλος, ανέφερε ότι, “πρέπει να μεταβούμε από το υπάρχον μοντέλο της μαζικής ισοπέδωσης, σε εκείνο της απελευθέρωσης και ανάδειξης του πολίτη ως δημιουργού υπεραξίας και μονάδας παραγωγής! Πρέπει να μεταρρυθμίσουμε το περιβάλλον δημιουργώντας αρχικά τις προϋποθέσεις να αναπτυχθούν επενδύσεις. Όχι να βαφτίζουμε την εκποίηση δημόσιας περιουσίας ως επενδυτική δραστηριότητα!”