ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Απόφαση της ΕΠΟ για «σβήσιμο» ποινών σε ποδοσφαιριστές στα ερασιτεχνικά

  • 18
    Shares

Μια απόφαση την οποία θα τη βρουν μπροστά τους οι ομάδες των ερασιτεχνικών κατηγοριών, πήρε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ. Μια απόφαση με βάση την οποία, δίνεται η ερμηνεία και αποφασίζεται η εφαρμογή της σε περιπτώσεις ποδοσφαιριστών οι οποίοι έχουν τιμωρηθεί από τα πειθαρχικά όργανα των διοργανωτριών και κουβαλούν υπόλοιπα ποινών.

Πρόκειται για μια απόφαση στο πνεύμα του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, ο οποίος προέβλεπε έκτιση ποινών ποδοσφαιριστών για παιχνίδια τα οποία ματαιώθηκαν, εφόσον επρόκειτο για ματαίωση χωρίς υπαιτιότητα της ομάδας του τιμωρημένου ποδοσφαιριστή.

Επειδή στην περίπτωση αυτή, απαιτούνταν μια ερμηνεία, καθώς ο Πειθαρχικός Κώδικας όταν συντάχθηκε δεν είχε υπόψιν του ένα ενδεχόμενο πανδημίας και υποχρεωτικού πρόωρου τερματισμού, χρειάστηκε να πάρει απόφαση η Εκτελεστική Επιτροπή, την οποία και ανακοίνωσε:

Η Ε.Ε. αποφάσισε να προσμετρηθεί στην έκτιση των ποινών ποδοσφαιριστών, αξιωματούχων και ομάδων, κατά το μέρος που θα μπορούσαν να εκτιθούν, οι εναπομείναντες αγώνες τους μέχρι τη λήξη των πρωταθλημάτων που συμμετείχαν“.

Πρόκειται για τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα και προβλέπει αφαίρεση από το άθροισμα των αγωνιστικών, εκείνα τα παιχνίδια τα οποία απέμεναν μέχρι να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα. Και βέβαια, πρόκειται για μια απόφαση η οποία έχει να κάνει μόνο για τις αγωνιστικές αποκλεισμού και όχι για τα χρηματικά πρόστιμα, τα οποία παραμένουν αναλλοίωτα.

 

Για παράδειγμα ας πούμε:

Εάν ένας ποδοσφαιριστής σε κάποιο τοπικό πρωτάθλημα της Ηλείας, είχε τιμωρηθεί με πέντε αγωνιστικές και πενήντα ευρώ πρόστιμο και απέμεναν τέσσερις αγωνιστικές να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα,

τότε:

-Πληρώνει κανονικά τα πενήντα ευρώ πρόστιμο η ομάδα του, ο παίκτης εκτίει τέσσερις από τις πέντε αγωνιστικές τιμωρίας και «κουβαλάει» τη νέα αγωνιστική περίοδο, μια αγωνιστική τιμωρίας.

Η απόφαση αυτή, ισχύει κατ’ αντιστοιχία και για ποινές αξιωματούχων, μόνο ως προς το σκέλος των αγωνιστικών πάντα και όχι ως προς το σκέλος των προστίμων. 

Σ. Φραγκογιαννόπουλος


  • 18
    Shares