ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Από την Κρέστενα ο Natural Mr. Hellas

  • 42
    Shares

Μια πρωτιά με ιδιαίτερη σημασία κατέκτησε ο Φίλιππος Κιάμος και η Ηλεια γενικότερα, στέλνοντας και ένα μήνυμα κατά της φαρμακοδιέγερσης, σε ένα πολύ ευαίσθητο άθλημα όπως το bodybuilding. Πιο συγκεκριμένα, ανακηρύχθηκε Πρωταθλητής Ελλάδας στο Bodybuilding και την κατηγορία Classic Physique -1.75, την παγκοσμίως μεγαλύτερη ομοσπονδία φυσικού bodybuilding. Το φυσικό bodybuilding, είναι το άθλημα bodybuilding, στο οποίο οι αθλητές υποβάλλονται πριν τον αγώνα σε ντόπινγκ κοντρόλ.

Το Σάββατο 25/5/2019 στις Σέρρες διεξήχθη το 8o πανελλήνιο πρωτάθλημα Νatural Mr Hellas 2019. Ο εν λόγο αγώνας αποτελεί το κέντρο συνάντησης των καλύτερων φυσικών αθλητών σωματικής διάπλασης της Ελλάδος και έχει θεσμοθετημένο έλεγχο ντόπινγκ ούρων σε όλους τους νικητές όλων των κατηγοριών για τη διασφάλιση της καθαρότητας του αγώνα.
Ο αγώνας αυτός αποτελεί ένα έμπρακτο ηχηρό μήνυμα κατά της χρήσης φαρμακοδιέγερσης αποδεικνύοντας πως μέσω της υγιούς πολύχρονης φυσικής άθλησης ο πρωταθλητισμός είναι εφικτός.

Ο Φίλιππος Κιάμος, αθλητής του Κώστα Βεσάι, κατάγεται από την Κρέστενα και είναι σπουδαστής διαιτολόγος του πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Στον αγώνα αυτό διαγωνιστηκε σε δυο διαφορετικές κατηγορίες.
Στη Classic Physique-1.75 όπου απέσπασε το Χρυσό Κύπελλο βγαίνοντας 1ος στους 5, μια νίκη που του χάρισε τη πρόκριση για την εκπροσώπηση της Ελλάδος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της INBA (Λουτρακι 7/6/19).
Επιπλέον αγωνίστηκε στη κατηγορία open men’s bodybuilding -1.75 όπου έλαβε επίσης ασημένιο κύπελλο βγαίνοντας 2ος στους 5.
Τέλος κέρδισε το τρόπαιο του καλύτερου ποζαρίσματος από όλους τους διαγωνιζόμενους όλων των κατηγοριών του πανελλήνιου αυτού αγώνα. Η επιτυχία του, αποκτάει ακόμα μεγαλύτερη σημασία, αν αναλογιστούμε ότι ήταν ο πρώτος επίσημος αγώνας της καριέρας του.


  • 42
    Shares