Από την κόλαση στον παράδεισο και ξανά… στην κόλαση!

spot_img

Προτεινόμενα

ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ «ΠΝΙΓΟΥΝ» ΞΑΝΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Από την κόλαση στον παράδεισο και ξανά… στην κόλαση!

  • Του Γιάννη Αργυρόπουλου, Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης «Όραμα Δημιουργίας» – Υποψήφιος  Δημάρχος Πύργου

Όταν το  Μάιο του 2016 ξεκινούσε η λειτουργία της Μονάδας Μηχανικής Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης  στην Τριανταφυλλιά, η λεγόμενη ενδιάμεση λύση, αισθανθήκαμε όλοι οι αιρετοί και οι δημότες του Πύργου μια μεγάλη ανακούφιση καθώς  ο εφιάλτης που ζούσαμε επί τρία και πλέον χρόνια έφτανε στο τέλος του.

Ταυτόχρονα για μένα προσωπικά αλλά και για την Δημοτική μας παράταξη «Όραμα Δημιουργίας» αποτέλεσε ιστορική δικαίωση για δύο βασικούς λόγους:

Πρώτον: Είμαστε η μοναδική παράταξη, κατά την προεκλογική περίοδο την άνοιξη του 2014, που με ευθύ και ξεκάθαρο τρόπο είχαμε καταθέσει στο δημόσιο διάλογο ότι η Τριανταφυλλιά είναι ο μονόδρομος για την επίλυση του οξυμένου προβλήματος που αντιμετώπιζε τότε ο δήμος μας. Προς αυτή την κατεύθυνση έπρεπε να κινηθούμε μεθοδικά και συντεταγμένα γιατί οποιεσδήποτε άλλες σκέψεις και λύσεις θα ήταν παροδικές και το μόνο που θα έκαναν ήταν να «κρύβουν το πρόβλημα κάτω από το χαλί»

Δεύτερον: Εκπροσωπώντας την αντιπολίτευση του δήμου Πύργου στο Δ.Σ του ΦΟΔΣΑ, η πολιτική μου από την πρώτη στιγμή ήταν στη γραμμή της σύγκλισης των δύο μεγάλων δήμων του νομού (Πύργου και Ήλιδας). Γιατί πάντα πίστευα και συνεχίζω να πιστεύω ότι μόνο μέσα από ομόνοια και συνεργασία μπορούμε να λύνουμε προβλήματα και να κάνουμε βήματα μπροστά σε τούτο τον τόπο. Η επιλογή μου να ψηφίσω για πρόεδρο το δήμαρχο Ήλιδας Χρήστο Χριστοδουλόπουλο, κόντρα στην επιλογή της συμπολίτευσης το δήμου Πύργου, όχι μόνο αποδείχθηκε καθοριστικής σημασίας (εξελέγη με μια ψήφο) αλλά δικαιώθηκε απόλυτα από τις μετέπειτα εξελίξεις καθώς όλοι πλέον αναγνωρίζουν τον καταλυτικό του ρόλο στη δημιουργία της Μονάδας στην Τριανταφυλλιά.

Αποκλειστικά υπεύθυνος

Δυστυχώς όμως δύο χρόνια μετά οι πολίτες του δήμου μας βρίσκονται ξανά αντιμέτωποι με τον ίδιο εφιάλτη. Οι κάδοι «ξεχειλίζουν» τις περισσότερες μέρες της εβδομάδας από σκουπίδια. Μικρές χωματερές δημιουργούνται και πάλι στις παρυφές της πόλης και σε όλες τις τοπικές κοινότητες. Ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία επανέρχεται.

Αυτή τη φορά όχι επειδή δεν υπάρχει κάποιος νόμιμος χώρος για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων, όπως συνέβαινε πριν δύο – τρία χρόνια. Αυτή τη φορά αποκλειστικά υπεύθυνη για την εικόνα που παρουσιάζει ο δήμος μας είναι η Δημοτική Αρχή. Είναι αποτέλεσμα της ανευθυνότητας και της ανικανότητας που την διακρίνει σε όλα τα σοβαρά θέματα του δήμου. Ο  δήμαρχος Γαβρίλης  Λιατσής ο οποίος αντί να καυχιέται ότι να καυχιέται ότι ο Πύργος είναι μια καθαρή πόλη, ας βγει επιτέλους από τη «γυάλινη σφαίρα» του Λάτσειου και ας κάνει μια βόλτα στις συνοικίες και στις τοπικές κοινότητες, όπου θα διαπιστώσει αυτό που βιώνουν καθημερινά οι συμπολίτες μας.

Επανειλημμένα από το 2015 και μετά σε συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου είχαμε επισημάνει στον κ. Δήμαρχο την ανάγκη ανανέωσης  του στόλου των απορριμματοφόρων του δήμου. Τα περισσότερα είναι πεπαλαιωμένα με συνέπεια τις συνεχείς βλάβες τους, που τα βγάζουν εκτός λειτουργίας.  Ωστόσο στην προκειμένη περίπτωση ισχύει η γνωστή λαική ρήση «Στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα». Ο κ. Λιατσής αγνόησε τις επισημάνσεις μας, όπως συνηθίζει να κάνει αυτά τα τέσσερα χρόνια. Τον Δεκέμβριο του 2017 προτίμησε να προχωρήσει στην αγορά ενός αυτοκινήτου για τις ανάγκες της Πολιτικής Προστασίας (αλήθεια γιατί δεν έχουν τοποθετηθεί ακόμη τα διακριτικά όπως προβλέπει ο νόμος;) και όχι στην προμήθεια δύο νέων απορριμματοφόρων, όπως του είχαμε προτείνει.

Μετά από μήνες θυμήθηκε ότι ο δήμος έχει… ξεμείνει από απορριμματοφόρα και για μια ακόμη φορά έκανε αυτό που γνωρίζει άριστα: «Έστησε» μια… μικρή φιέστα καλώντας στο γραφείο του εκπροσώπους γνωστής τράπεζας για να ανακοινώσει  ότι θα προχωρήσει στην προμήθεια απορριμματοφόρων μέσω leasing. Χωρίς άλλες λεπτομέρειες και κυρίως χωρίς συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Εδώ και τώρα…

Επειδή όμως οι εξελίξεις τρέχουν και τα σκουπίδια έχουν αρχίσει να «πνίγουν» ξανά τον Πύργου εμείς προτείνουμε στη Δημοτική Αρχή, αυτό που απαιτεί σύσσωμη η κοινωνία του δήμου μας:

  1. Να προχωρήσει με τις διαδικασίες του κατεπείγοντος στη μίσθωση τριών απορριμματοφόρων για έξι μήνες.
  2. Να προχωρήσει σε διαγωνισμό για την αγορά τριών νέων απορριμματοφόρων που θα ενταχθούν στο στόλο του δήμου.

Άλλωστε, όπως κατ’ επανάληψη έχει δηλώσει ο κ. Λιατσής: Λεφτά υπάρχουν…

Ας τα αξιοποιήσει επιτέλους για τις πραγματικές ανάγκες του δήμου μας!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα