ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΛΕΙΑ ΗΛΙΔΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Από το «Όλα νόμιμα και σωστά» πως… φτάσαμε στα Δικαστήρια κ. Χριστοφόρου ;


Ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αμαλιάδας καλείται την Τρίτη ο αντιδήμαρχος Ήλιδας κ. Ευάγγελος Χριστοφόρου και ο υπεύθυνος (σύμφωνα με τη σύμβαση που έχει υπογράψει με τον δήμο Ήλιδας) του χώρου φύλαξης των αδέσποτων ζώων στη Δαφνιώτισσα, όπως αναφέρει το κλητήριο θέσπισμα: «Αναφορικά με τις συνθήκες διαβίωσης, περισυλλογής και διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς».

Σε ότι αφορά στον υπεύθυνο του χώρου φύλαξης το κλητήριο θέσπισμα αναφέρει μεταξύ άλλων: «… σε διενεργηθείσα αυτοψία των  αρμοδίων υπαλλήλων του Τμήματος Κτηνιατρικής, διαπιστώθηκε να διατηρεί σε περιφραγμένο χώρο στη Δαφνιώτισσα, 32 σκύλους οι οποίοι δεν προστατεύονταν από τον ήλιο και τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες με την εγκατάσταση στεγάστρου, ενώ δεν υφίστατο ο αναγκαίος χώρος για υγιεινό και κατάλληλο τρόπο διαβίωσης ως οφείλει να πληρεί στοιχειωδώς ένα ενδιαίτημα φύλαξης αδεσπότων ζώων, δεδομένου ότι απουσίαζαν σπιτάκια προς διαβίωση των ζώων ενώ παράλληλα, δεν διέθετε ηλεκτρονική σήμανση και βιβλιάρια υγείας των ζώων».

Σε άλλο σημείο το κλητήριο θέσπισμα αναφέρει «…ενώ παρέλαβε από τον Τσερεγκούνη Νικόλαο, πρώην συνεργάτη του δήμου, συνολικά 92 αδέσποτους σκύλους (60 τσιπαρισμένα και 32 ατσιπάριστα) προς φύλαξη, ο ανωτέρω άφησε ελεύθερους 66 σκύλους οι οποίοι περιφέρονταν σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας, ήτοι περιβάλλον ακατάλληλο και μη προσαρμοσμένο στις μέχρι τότε συνήθειές τους με αποτέλεσμα να θανατωθούν ένεκα της διέλευσης οχημάτων, συνιστούντων των ανωτέρω κακοποιητική και βάναυση συμπεριφορά».

Σε ότι αφορά στον αρμόδιο αντιδήμαρχο Ήλιδας κ. Ευάγγελο Χριστοφόρου το κλητήριο θέσπισμα αναφέρει μεταξύ άλλων: «… το καταφύγιο αδεσπότων ζώων που λειτουργούσε στη Δαφνιώτισσα στερούνταν της ανωτέρω άδειας ενώ ταυτόχρονα δεν πληρούσε τους αναγκαίους υγειονομικούς όρους καθώς σε διενεργηθείσα αυτοψία των αρμοδίων υπαλλήλων του Τμήματος Κτηνιατρικής, διαπιστώθηκε να διατηρούνται 32 σκύλοι οι οποίοι δεν προστατευόταν από τον ήλιο και τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες με την εγκατάσταση στεγάστρου, ενώ δεν υφίστατο ο αναγκαίος χώρος για υγιεινό και κατάλληλο τρόπο διαβίωσης ως οφείλει να πληρεί στοιχειωδώς ένα ενδιαίτημα φύλαξης αδέσποτων ζώων, δεδομένου ότι απουσίαζαν σπιτάκια προς διαβίωση των ζώων ενώ παράλληλα, δεν διέθεταν ηλεκτρονική σήμανση και βιβλιάρια υγείας ζώων, συνιστούντων δε όλων των ανωτέρω πράξεων και παραλείψεων κακοποιητική συμπεριφορά».

 

Όλα νόμιμα και σωστά;

Το θέμα του καταφυγίου είχε «ανάψει φωτιές» στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας τον Δεκέμβρη του 2019, με τον αντιδήμαρχο Βαγγέλη Χριστοφόρου να φωνάζει «Όλα είναι νόμιμα και σωστά», με τον δήμαρχο Ήλιδας να γίνει τελεσίγραφα: «Όποιος έχει παραβεί όρους σύμβασης τελειώνει εδώ» κ.α. «Ακολουθήστε το σχετικό link».

Πως λοιπόν από το «όλα νόμιμα και σωστά» φτάσαμε… ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αμαλιάδας;

 

Αδέσποτα και καταφύγιο…στο Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας – Όλα νόμιμα και σωστά ανέφερε ο κ.Χριστοφόρου