«Από τόπο σε τόπο»: Αποτυπώθηκαν οι ομορφιές και σπάνιες παραδόσεις στην περιοχή του δήμου Ήλιδας (φώτο+βίντεο)

Οι ομορφιές του δήμου Ήλιδας και της Ηλείας γενικότερα, καταγράφηκαν μέσα από τα γυρίσματα της εκπομπής «Από τόπο …σε τόπο», τα οποία ολοκληρώθηκαν με επιτυχία το μεσημέρι της Κυριακής  στην πλατεία της Κουρούτας.

Η  εκπομπή που επιμελείται και παρουσιάζει ο γνωστός μουσικολόγος- λαογράφος Χρήστος Μυλωνάς στο κανάλι τη Βουλής, είχε την ευκαιρία να συλλέξει άφθονο υλικό από τις μουσικές και άλλες παραδόσεις της περιοχής και συνάμα να καταγράψει μοναδικά δρώμενα που στις ημέρες μας σιγοσβήνουν…

Στα τριήμερα γυρίσματα της εκπομπής η κάμερα «αποτύπωσε» τη δράση δεκαπέντε πολιτιστικών και λαογραφικών συλλόγων, που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή, οι υπεύθυνοι των οποίων έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για την παρουσίαση των αξιόλογων προσπαθειών τους.

Αναφερόμενος στην εκπομπή  ο δήμαρχος Ήλιδας, Χρήστος Χριστοδουλόπουλος τόνισε ότι «πρόκειται για μια σημαντική στιγμή διότι μας δίνεται η δυνατότητα να προβληθεί ο δήμος και να γίνουν γνωστές οι ομορφιές του, η Κουρούτα, το Παλούκι, το Φράγμα, η ενδοχώρα με τα χωριά μας, η πόλη μας η Αμαλιάδα και να ακουστεί ο τόπος μας σε όλη την Ελλάδα».

Ακόμη ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας Νικ. Σαψάλης  χαρακτήρισε  την εκπομπή ως σημαντική ευκαιρία να διαφημιστεί η περιοχή ενόψει καλοκαιριού, διότι ο πολιτισμός  είναι μια μεγάλη προβολή για όλο τον δήμο Ήλιδας.

Τα γυρίσματα εξάλλου  παρακολούθησε και ο πρώην Γ.Γ. του Υπ. Ναυτιλίας Διονύσης Καλαματιανός, τοπικοί φορείς και αρχές , καθώς και πλήθος κόσμου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.