ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αργεί η επάνοδος πρωταθλημάτων-Φρένο στη σεναριολογία από Δημητρίου: «Δεν μπορούμε να αυτοσχεδιάζουμε»  

  • 35
    Shares

Η σταδιακή επανέναρξη των μικρότερων κατηγοριών βρίσκεται ψηλά στην «ατζέντα» του ποδοσφαιρικού κόσμου, ωστόσο κάτι τέτοιο για την ώρα δεν μοιάζει να είναι άμεσο. Το αντίθετο, μιλάμε ξεκάθαρα για κάτι το οποίο θα πάρει ακόμα αρκετό καιρό. Και συνάμα, είναι αδύνατον να γίνει οποιαδήποτε προβλεψη, καθώς κάθε μέρα και κάθε βδομάδα που περνάει, μεταβάλλει τα δεδομένα. 

 

Μετά τη σταδιακή επανέναρξη των διαφόρων επαγγελματικών δραστηριοτήτων, η οποία τοποθετείται σύμφωνα με εκτιμήσεις κοντά στα Χριστούγεννα, θα μπορεί κανείς να μιλήσει και για επάνοδο των αθλητών στις ομαδικές προπονήσεις, θέμα το οποίο απασχολεί το ποδόσφαιρο. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να τονιστεί ότι θα είναι αδύνατο να ξαναρχίσουν άμεσα τα πρωταθλήματα, καθώς οι ποδοσφαιριστές χρειάζονται ένα διάστημα προσαρμογής και προετοιμασίας, ενώ βεβαίως το ίδιο ισχύει και για τους διαιτητές, οι οποίοι εκτός των άλλων, έχουν σταματήσει να επιμορφώνονται μέσα από τα καθιερωμένα σεμινάρια. Με άλλα λόγια, για να πάρει ξανά εμπρός το ποδόσφαιρο, το οποίο δεν είναι μαγαζί για να ανοίξει μέσα σε μια μέρα, απαιτείται χρόνο.

 

Τα σενάρια που κυκλοφορούν 

Σε αυτό το πλαίσιο, κάποια δημοσιεύματα εκτιμούν ότι αυτή η επανέναρξη θα γίνει τον Γενάρη. Τρία είναι τα σενάρια τα οποία υπάρχουν αυτή τη στιγμή και τα οποία αφορούν στην ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων. Το πρώτο έχει να κάνει με την επιστροφή στην αγωνιστική δράση και την έστω και καθυστερημένη ολοκλήρωσή τους. Το δεύτερο έχει να κάνει με τη διεξαγωγή πρωταθλημάτων του ενός γύρου. Και το τρίτο, το οποίο δεν μοιάζει και τόσο απόμακρο, ειδικά για τις μικρές επαγγελματικές κατηγορίες, είναι να μην ξεκινήσουν ποτέ και να ακυρωθεί η σεζόν. Μια ακύρωση, η οποία θα σημάνει ότι δεν θα έχουμε ανόδους και υποβιβασμούς.

 

Δημητρίου: «Δεν έχει νόημα να αυτοσχεδιάζουμε»

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κυπέλλου Ελλάδας της ΕΠΟ Μάνος Γαβριηλίδης, ξεκαθάρισε ότι ο δεύτερος τη τάξει θεσμός θα ξεκινήσει χωρίς τη συμμετοχή ερασιτεχνικών ομάδων, ενώ η ΕΠΟ θα επιχειρήσει να θέσει το θέμα της συμμετοχής της Super League 2, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι αυτή δεν έχει ακόμα ξεκινήσει. Αναφορικά τώρα με τα πρωταθλήματα, πιο αρμόδιος να μιλήσει δεν είναι άλλος από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Διοργανώσεων της ΕΠΟ, Παναγιώτη Δημητρίου, ο οποίος ωστόσο επιχείρησε να βάλει ένα τέλος στη σεναριολογία και να υπογραμμίσει με αυτό τον τρόπο, ότι όλα εξαρτώνται πλέον από την πορεία των μέτρων κατά της covid-19 και όχι από την ΕΠΟ.  Ο Παναγιώτης Δημητρίου, ο οποίος και θεωρεί αδύνατον να κάνει οποιαδήποτε πρόβλεψη, εκτίμηση, ή θεωρητικό έστω προγραμματισμό, καλούμενος να σχολιάσει όλα αυτά στο ilia.news, ανέφερε τα εξής:

«Δεν μπορούμε να κάνουμε καμία εκτίμηση αυτή τη στιγμή. Δεν γνωρίζουμε πότε θα επιτραπεί ξανά να αρχίσουν τα παιχνίδια. Ως εκ τούτου δεν μπορούμε και να αυτοσχεδιάζουμε».


  • 35
    Shares