ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΛΕΙΑ ΗΛΙΔΑΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Αρχίζει να οργανώνεται το Λιμανάκι Παλουκίου


Κατά πλειοψηφία ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο Ήλιδας στη χθεσινή συνεδρίαση την ίδρυση Δημοτικού λιμενικού γραφείο Στο παλούκι.

Το θέμα το έφερε στο τραπέζι ο ίδιος ο δήμαρχος Ήλιδας ο οποίος ενημέρωσε το σώμα ότι πλέον η διαδικασία μπορεί να προχωρήσει απρόσκοπτα καθώς εκδόθηκε η σχετική κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Εμπορικής Ναυτιλίας, Αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων και οικονομίας, σύμφωνα με την οποία προχωρά η ρύθμιση θεμάτων για το πεδίο δικαιοδοσίας, την οργάνωση, τη διαδικασία, τη λειτουργία και την στελέχωση των δημοτικών λιμενικών γραφείων.

Εξήγησε ο το λιμενικό δημοτικό γραφείο θα αποτελεί αυτοτελή υπηρεσία του δήμου Ήλιδας και θα λειτουργεί με υπάλληλο του δήμου στο δημαρχείο.

Σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα έρθει η τροποποίηση του εσωτερικού οργανισμού λειτουργίας του δήμου προκειμένου να προχωρήσουν και στην πράξη η σύσταση του γραφείου.

Ο δημοτικός σύμβουλος της Μείζονος μειοψηφίας Γιώργος Παρασκευόπουλος κατήγγειλε στο σώμα υπάρχουν πληροφορίες για τη λειτουργία Συλλόγου στην περιοχή που λαμβάνει χρήματα από αυτούς που έχουν τα σκάφη τους και ζήτησε παρέμβαση από το δήμο για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο.

Τη συγκεκριμένη καταγγελία ο κ Χριστοδουλόπουλος  ανέφερε ότι θα την διερευνήσει και ότι δεν μπορεί να λαμβάνει κανένας λόγος χρήματα και ότι ο δήμος φροντίζει τον καθαρισμό της περιοχής.