Αρχαία Ήλιδα: Με κάθε μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε ο Άγιος Παντελεήμονας

spot_img

Προτεινόμενα

Πολιτιστικός Σύλλογος Αρχαίας Ήλιδας «Αρχαία Ήλιδα»

Με μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Παντελεήμονα στην Αρχαία Ήλιδα, έχοντας την τιμή η εκκλησία του χωριού για πρώτη φορά να υποδεχθεί τα λείψανα του Αγίου επί διημέρου.

Την παραμονή το απόγευμα στις 7:30, τελέστηκε Μέγας Εσπερινός Χοροστατούντος του Αρχιμανδρίτη της Ιερά Μητρόπολης Ηλείας Δασμασκηνού Πετράκου και ιερέων από την ευρύτερη περιοχή.

Μετά το πέρας του Εσπερινού ακολούθησε η Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας και των Λειψάνων του Αγίου σε όλο το χωριο, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Ήλιδας και πλήθος κόσμου που συνέρρεαν για να προσκυνήσουν.

Την Πέμπτη το πρωί τελέστηκε Θεία Λειτουργία Χοροστατούντος του Αρχιμανδρίτη Φιλάρετου Σπανόπουλου και άλλων ιερέων, παρουσία του Δημάρχου Ήλιδας κ. Χρήστου Χριστοδουλόπουλου και του αντιδημάρχου κ. Νώντα Παναγιωτόπουλου.

Το απόγευμα ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού διοργάνωσε εκδηλώσεις προς τιμή του Αγίου, ξεκινώντας από αγώνες δρόμου των μικρών μας φίλων που η συμμετοχή τους ξεπέρασε κάθε άλλη χρονιά, ενώ στη συνέχεια έγινε η βράβευση των μικρών πρωταγωνιστών, όπου τους δόθηκαν μετάλλια και βραβεία.

Στη συνέχει απεύθυναν χαιρετισμό ο αντιδήμαρχος κ.Παναγιωτόπουλος ο Πρόεδρος του χωριού κ. Νίκος Καγιανάς, ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Χρυσανθόπουλος, ο Βουλευτής Ηλείας κ. Κουτσούκος και παράλληλα εκπρόσωποι των Πολιτιστικών Συλλόγων Καλυβίων και Αυγείου.

Η βραδιά συνεχίστηκε με το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Λαογραφικού Συλλόγου
«ΟΙ ΡΙΖΕΣ», που μάγεψαν τον κόσμο με τους υπέροχους παραδοσιακούς χορούς, ενώ στο τέλος προσφέρθηκαν υπέροχα γλυκά και αναψυκτικά από τις γυναίκες του Συλλόγου.

Επίσης προσφέρθηκαν και πλούσια δώρα, προσφορά του Περεντή Παντελή, του Παναγιωτόπουλου Θανάση, της Δώρας Αντωνοπούλου, της Αρετής Αποστολοπούλου, του Βιβλιοχώρου και του Σάκη Χρυσανθακόπουλου.

Το ΔΣ ευχαριστεί θερμά όλους όσους παρευρέθηκαν στις εκδηλώσεις και ο Άγιος Παντελεήμονας να δίνει υγεία σε όλους.

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα