ΑΡΧ.ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Αρχαία Ολυμπία: Φωτιά σε δασική έκταση στο Ξηρόκαμπο(Νεότερη ενημέρωση)


Μεγάλη έκταση έχει παραδοθεί στις φλόγες, στην περιοχή Ξηρόκαμπος του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έχουν σπεύσει και επιχειρούν στην περιοχή 32 πυροσβέστες με 15 οχήματα καθώς και 5 άτομα πεζοπόρο τμήμα ενώ από αέρος συνδράμουν 3 πυροσβεστικά αεροσκάφη.

 

 

Νεότερη ενημέρωση:

Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα της Κυριακής στην περιοχή του Ξηρόκαμπου του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις βρίσκονται από το πρωί στο σημείο και επιχειρούν στην κατάσβεση της φωτιάς, με τρία αεροσκάφη Καναντέρ, άνδρες και οχήματα της πυροσβεστικής και με επικεφαλή τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ. Κώστα Κυριακόπουλο, ενώ στο σημείο βρίσκεται και ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Γιώργο Γεωργιόπουλο.

Η επιχείρηση κατάσβεση της πυρκαγιάς είναι δύσκολη λόγω της δύσβατης περιοχής στην οποία έχει ξεσπάσει.

Περισσότερα σε νέα ανάρτηση…

Νεότερη ενημέρωση:

Υπό έλεγχο τέθηκε αργά το απόγευμα η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή του Ξηροκάμπου, χάρις στην παρέμβαση ισχυρών πυροσβεστικών δυνάμεων από την Ηλεία και γειτονικούς νομούς, οι οποίες ωστόσο παραμένουν επιτόπου για την αντιμετώπιση τυχόν αναζωπυρώσεων.

Η πυρκαγιά εξερράγη σε δάσος με πυκνή βλάστηση αλλά και αναγέννηση πεύκων, γεγονός που έκανε ακόμα πιο δύσκολη την προσπάθεια για πυρόσβεση πριν επεκταθεί σε μεγάλη ακτίνα.

Συνολικά η φωτιά αποτέφρωσε 100 στρ δάσους το οποίο είχε παραμείνει ανέπαφο κατά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007.