Αρχαία Ολυμπία: 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιστημόνων Φροντίδας Χρονίως Πασχόντων

spot_img

Προτεινόμενα

Στην Αρχαία Ολυμπία στις 20-22 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιστημόνων Φροντίδας Χρονίως Πασχόντων, με κεντρικό θέμα η φροντίδα ηλικιωμένων και η αναγκαιότητα προώθησης της ευδόκιμου γήρανσης.

Την διοργάνωση του Συνεδρίου, είναι της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας μαζί με τον Σύλλογο Αποφοίτων του προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών “Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας”, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, τα ΤΕΙ Λάρισας και Δυτικής Ελλάδας.

Σκοπός του Συνεδρίου είναι μέσα από την παρουσίαση των σύγχρονων τάσεων στη φροντίδα ηλικιωμένων και χρονίως πασχόντων να αναπτυχθεί συζήτηση και προβληματισμός προκειμένου να αναζητηθούν καινοτόμες λύσεις και καλές πρακτικές στα προβλήματα φροντίδας των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων, όπως είναι οι παραπάνω. Στο πλαίσιο αυτό θα συζητηθούν ιδιαίτερα η γηριατρική ευπάθεια (frailty), οι καλές πρακτικές στη φροντίδα ηλικιωμένων, ο ρόλος των Συλλόγων Ασθενών στην προστασία των Δικαιωμάτων των ασθενών, η ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων σε ωφελούμενους των προγραμμάτων Βοήθεια στο Σπίτι κλπ. Καινοτομία του Συνεδρίου επίσης είναι πως μέρος του Συνεδρίου θα μεταδοθεί Live Streaming, ώστε να συμβάλει στην ενημέρωση και στην ανταλλαγή απόψεων με εργαζομένους στις κοινωνικές δομές φροντίδας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α και Β Βαθμού από όλη την Ελλάδα.

Τέλος, στο πλαίσιο του Συνεδρίου στις 21 Οκτωβρίου σε συνεργασία με τις Μ.Κ.Ο. «ΦΡΟΝΤΙΖΩ» και «ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ», το Κέντρο Υγείας Αρχαίας Ολυμπίας και τις Κοινωνικές Δομές του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας θα διεξαχθούν προληπτικές εξετάσεις (test μνήμης) για ηλικιωμένους και χρόνιους πάσχοντες της ευρύτερης περιοχής μέσα στους χώρους του Κέντρου Υγείας της Αρχαίας Ολυμπίας και ώρες 10:00-14:00.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα