ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΥΡΓΟΥ

Ας μην επιμένουν στην άγνοια τους κάποιοι…


Ας μην επιμένουν στην άγνοια τους κάποιοι…

Επιμένουν στην άγνοια τους συνεχώς κάποιοι και δεν μπορούν να καταλάβουν (ή δεν θέλουν…) ότι υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες για συγκεκριμένα θέματα. Κι οτιδήποτε άλλο, πάνω από όλα είναι παράτυπο!

Δυο τα πρόσφατα παραδείγματα: 

-Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δεν μετέδωσε ιντερνετικά τη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου (με θέμα τα Πανεπιστημιακά Τμήματα), όπως δεν μεταδίδει και καμία άλλη συνεδρίαση του οργάνου. Γιατί; 

Γιατί απαιτείται άδεια με βάση τις αρχές του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (ΓΚΠΠ ή GDPR-Κανονισμού Ε.Ε.). Κι η οποία δεν υπάρχει προφανώς. Οπότε σε τέτοιες περιπτώσεις απαγορεύεται κι η σχετική μετάδοση. Κάτι που η Περιφέρεια το τηρεί. Όπως ανάλογα γίνεται κι αλλού!

Στα δρώμενα του Δήμου Πύργου κάποιοι ανήγαγαν σε …μέγα ζήτημα τη μη μετάδοση συνεδριάσεων με τηλεδιάσκεψη. Κάτι που πέραν πως την τελευταία φορά υπήρξε και τεχνικό πρόβλημα που δεν το επέτρεψε αυτό, είναι και μια καλή αφορμή για να πληροφορηθούν πως από πλευράς Δήμου Πύργου η εκπόνηση σχετικής μελέτης έχει ενταχθεί στο φετινό πρόγραμμα. Για να είναι όλα σύννομα με ότι προβλέπεται για ότι χρειάζεται.

-Επέμεναν κατά απαράδεκτο κι εμμονικό τρόπο στη λήψη απόφασης από το Δημοτικό συμβούλιο σε ξεκάθαρο θέμα αναρμοδιότητας, αφού αρμόδια είναι η Οικονομική Επιτροπή. Στην οποία προσέφυγαν τελικά και ο Δήμαρχος πράγματι έβαλε εκεί το θέμα προς συζήτηση προσεχώς.

Όσοι υπερθεματίζουν άκριτα σε όλα, το μόνο που τελικά κάνουν είναι να πιέζουν συνειδητά για παράνομες και παράτυπες διαδικασίες. Και τίποτε άλλο!