ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΣΣ Αμαλιάδας: Δυο χρόνια, δυο κατηγορίες!

  • 261
    Shares

Τη δεύτερη απανωτή άνοδό του μέσα σε δυο χρόνια περιμένει να «σφραγίσει» και τυπικά ο ΑΣΣ Αμαλιάδας, καθώς απομένει μετά την οριστική διακοπή του Πρωταθλήματος της Α1 ΕΣΚΑΗ, την τυπική ανακήρυξή του σε «προβιβασθέντα» στη Γ΄ Εθνική.

 

Για πρώτη φορά στην ιστορία της η ομάδα, ανεβαίνει σε μια εθνική κατηγορία, ενώ το μπάσκετ της Αμαλιάδας, για πρώτη φορά στη δική του ιστορία, θα διαθέτει δυο ομάδες σε εθνική κατηγορία. Μάλιστα, θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του ηλειακού μπάσκετ που συμβαίνει κάτι τέτοιο, μια πόλη να διαθέτει δυο ομάδες, ενώ είναι μόλις η τρίτη φορά στην ιστορία του ηλειακού αθλητισμού, όπου μια πόλη διαθέτει δυο ομάδες σε εθνική κατηγορία, μετά τον Πύργο στο ποδόσφαιρο σε δυο διαφορετικές περιόδους.

Φυσικά, στον ΑΣΣ Αμαλιάδας, περίμεναν η άνοδος αυτή να σφραγιστεί με διαφορετικό τρόπο. Είχαν φτιάξει μια πολύ ισχυρή ομάδα, ένα πολύ φιλόδοξο πλάνο και περίμεναν η ανωτερότητά τους αυτή να σφραγιστεί στα παιχνίδια της τελικής ευθείας, ή ακόμα και στα Πλέι Οφ, αν τελικά χρειαζόταν να παιχτούν αυτά τα παιχνίδια. Όπως και να έχει, η ομάδα της Αμαλιάδας απόλυτα δίκαια μέχρι τη στιγμή αυτή, είχε βρεθεί στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Τις επόμενες μέρες, η ΕΟΚ θα λάβει τις οριστικές της αποφάσεις για τη διάρθρωση των κατηγοριών, με πολύ πιθανό το ενδεχόμενο να έχουμε περισσότερες από μια ανόδους στη Γ΄ Εθνική από κάθε Ένωση. Όσοι ωστόσο και να ανέβουν, ο ΑΣΣ Αμαλιάδας είναι πρώτος και άρα η σίγουρη ομάδα που τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται στη Γ΄ Εθνική.

 

Μια πόλη, δυο ομάδες σε εθνικές κατηγορίες

Ποδόσφαιρο

  • Πύργος: Πανηλειακός, ΑΟ Πύργου
  • Πύργος: Πανηλειακός, ΑΕΚ Πύργου

Μπάσκετ

  • Αμαλιάδα: Κόροιβος, ΑΣΣ Αμαλιάδας

  • 261
    Shares