Τρίτη, 24 Μαΐου, 2022
20 C
Pýrgos

Αστέρας: Ένα λάθος του διαιτητή που παραλίγο να το πληρώσει ακριβά

spot_img

Ένα διαιτητικό λάθος, αλλά και μια αβλεψία των ανθρώπων του Αστέρα, παραλίγο να στοιχίσει πολύ ακριβά. Και να στοιχίσει με την πρόκριση στο Κύπελλο Ηλείας. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Ο Αστέρας, κατά τη διάρκεια της αναμέτρησής του στα Σαβάλια με τον Ολυμπιακό, είδε έναν νεαρό ποδοσφαιριστή του, να αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη. Ο παίκτης αυτός ήταν ο Μπομπής. Όμως μετά τη λήξη της αναμέτρησης, ο διαιτητής Χρήστος Κούλης, κατά λάθος στο Φύλλο Αγώνα έγραψε ότι αποβλήθηκε ο Χριστόπουλος.

Οι ποινές για το Πρωτάθλημα, ανακοινώνονται από την ΕΠΣΗ μια βδομάδα μετά, δηλαδή από Κυριακή σε Σάββατο (ισχύει διαφορετικό ποινολόγιο στο Κύπελλο). Το ματς του Κυπέλλου, διεξήχθη την Τετάρτη, πριν δηλαδή αναρτηθεί το ποινολόγιο του Πρωταθλήματος. Επειδή ωστόσο δεν είχαμε μια απλή περίπτωση κίτρινης κάρτας, η οποία δεν μεταφέρεται στο Κύπελλο, αλλά περίπτωση αποβολής με κόκκινη κάρτα, η οποία αυτοδίκαια επισύρει τιμωρία που μεταφέρεται από τη μια διοργάνωση στην άλλη, ο Χριστόπουλος δεν είχε δικαίωμα να παίξει στο Επιτάλιο με τον Αλφειό για το Κύπελλο.

Ο Αστέρας, δεν πρόσεξε αυτό το λάθος του διαιτητή και έκανε αυτό που η κοινή λογική προέβλεπε. Να αφήσει έξω αυτόν ο οποίος αποβλήθηκε, τον Μπομπή, να βάλει μέσα τον Χριστόπουλο. Με τη διαφορά όμως ότι το Φ.Α. έγραφε ότι είχε αποβληθεί ο Χριστόπουλος, πράγμα το οποίο ως γνωστόν δεν χωρά ανταπόδειξη. Δηλαδή για την ΕΠΣΗ τιμωρημένος ήταν ο Χριστόπουλος και άρα, η συμμετοχή του στο Επιτάλιο αντικανονική.

Τη «γκέλα» την αντιλήφθηκε ο Αλφειός, ο οποίος ωστόσο επέλεξε να μην προχωρήσει σε ένσταση για αντικανονική συμμετοχή, ώστε να πάρει το παιχνίδι στα χαρτιά. Ο Πρόεδρος του συλλόγου Ανδρέα Γκιόκας, ανέφερε: «Είναι προφανές ότι δεν υπήρξε δόλος και ήταν ένα λάθος. Το παιχνίδι παίχτηκε μέσα στο γήπεδο και το χάσαμε. Δεν θα θέλαμε να κερδίσουμε κάτι που χάσαμε στο γήπεδο να το κερδίσουμε στα χαρτιά. Πιστεύω ότι πράξαμε το σωστό και αυτό θα έκαναν και άλλες ομάδες στη θέση μας. Ήταν ένα τυπικό λάθος και τίποτα παραπάνω. Ωστόσο έστω και έτσι, μας κατοχύρωνε να προχωρήσουμε σε ένσταση και να πάρουμε το ματς στα χαρτιά. Κρίναμε σωστό να μην το κάνουμε…».

Σοφοκλής Φραγκογιαννόπουλος

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα