Οι πρώτες μέρες προσαρμογής στην προετοιμασία, ήταν λογικό να δυσκολέψουν τους ποδοσφαιριστές του Αστέρα, καθώς σε αυτά πρέπει να συνυπολογιστεί και η κούραση, καθώς το πρόγραμμα περιλαμβάνει διπλές προπονήσεις. Πρωινές προπονήσεις με φυσική κατάσταση, τρέξιμο και βάρη, απογευματινές προπονήσεις στο γήπεδο με μπάλα.
Ο Πέτρος Μίχος δείχνει ικανοποιημένος ωστόσο, βλέποντας οι ποδοσφαιριστές του να αρχίζουν να προσαρμόζονται στις συνθήκες, να μπαίνουν σε ρυθμό και να ανταποκρίνονται στο κατά τα άλλα επιβαρυμένο πρόγραμμα αυτών των ημερών.
Η προετοιμασία εξάλλου βρίσκεται στο πρώτο της στάδιο, οπότε είναι λογικό να βγαίνει και κόπωση. Πάντα με βάση το πρόγραμμα, το δεύτερο στάδιο θα ξεκινήσει σε δέκα περίπου μέρες, οπότε θα ξεκινήσουν και τα φιλικά για το μοντάρισμα της ομάδας. Ένα από τα πρώτα φιλικά θα είναι στις 13 Αυγούστου στην Αμαλιάδα, με αντίπαλο τη Νίκη Τραγανού.