ΗΛΕΙΑ

Αστέρας Βλαχιώτη: Συνεχάρη τον Αστέρα Αμαλιάδας


Τα συγχαρητήριά του προς τον Αστέρα Αμαλιάδας απέστειλε ο Αστέρας Βλαχιώτη, ο οποίος επιχείρησε να δικαιιολογήσει  την απόφασή του να προχωρήσει σε καταγγελία σε βάρος των Βυσσινί από την Ηλεία μέσα από ανακοίνωσή του. Μια μέρα ωστόσο πριν εκπνεύσει η προθεσμία υποβολής έφεσης στην υπόθεση, ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να προβεί σε μια τέτοια ενέργεια, πράγμα που σημαίνει ότι η ομάδα της Αμαλιάδας, από σήμερα είναι και με κάθε επισημότητα Πρωταθλήτρια.

Η ανακοίνωση του Αστέρα Βλαχιώτη:

«Ενημερώνουμε το φίλαθλο κοινό και τους οπαδούς της ομάδας μας πως η ένσταση που είχαμε καταθέσει για παράνομη τηλεοπτική κάλυψη του αγώνα Αστέρα Αμαλιάδας – Π.Σ Η Καλαμάτα δεν έγινε δεκτή από το Πρωτοβάθμιο όργανο της ΕΠΟ βάσει του άρθρου 23 του ΚΑΠ , το οποίο προβλέπει ένσταση απο τρίτη ομάδα με έννομο συμφέρον, μόνο σε περίπτωση παράνομης χρησιμοποιησης ποδοσφαιριστή.

Έχοντας, λοιπόν, έννομο συμφέρον ως ομάδα συνδιεκδικήτρια του τίτλου του πρωταθλητή αποφασίσαμε να προβούμε σε αυτή την ένσταση προστατεύοντας τα νόμιμα συμφέροντα της ομάδας μας και γι’ αυτό δεν θα απολογηθούμε σε κανέναν. Έτσι, στηριχτήκαμε στο άρθρο 29 του ΚΑΠ περί χορήγησης αδειών για τηλεοπτικές μεταδόσεις αγώνων. Βέβαια, μια τέτοια ένσταση θα τελεσφορούσε αν προερχόταν από την αντίπαλη ομάδα, δηλαδή τον ΠΣ η Καλαμάτα στην προκειμένη περίπτωση, η οποία ουσα βαθμολογικά “αδιάφορη” δεν προχώρησε την υπόθεση (χωρίς να της επιρρίπτουμε καμία ευθύνη).

Ως εκ τούτου, δεν θα προχωρήσουμε σε έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης, καθώς κάτι τέτοιο θα ήταν παράλογο από μέρους μας. Ευελπιστούμε, όμως, η συγκεκριμένη υπόθεση να σταθεί η αφορμή για τροποποιήσεις σε κάποιες διατάξεις του ΚΑΠ, ώστε να αποφεύγονται ασάφειες και διφορούμενες ερμηνείες των νόμων. Συγχαίρουμε, λοιπόν,τον Αστέρα Αμαλιάδας για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και του ευχόμαστε καλή επιτυχία στους αγώνες ανόδου στην Football League!».