Αστέρας Γ΄ Εθνική: Σεζόν τρεις, προπονητές δεκατρείς!

spot_img

Προτεινόμενα

«Όταν αλλάζει κάθε λίγο και λιγάκι ο δάσκαλος, δεν μπορεί να μάθει το παιδί γράμματα», έλεγαν παλιά στο σχολείο, την ίδια ώρα που ο Γιούργκεν Κλοπ έχει παραδεχθεί ότι την τρίτη σεζόν παραμονής του σε μια ομάδα, η ομάδα αρχίζει και αποδίδει αυτό που εκείνος επιθυμεί και οραματίζεται. Και αν σίγουρα το ποδόσφαιρο δεν είναι ακριβώς «σχολείο», δεν μπορούμε παρά να μην παραδεχθούμε ότι ποδόσφαιρο δεν μπορεί παρά να είναι περισσότερο αυτό που πρεσβεύει ο Γερμανός τεχνικός. Και αυτό το οποίο εμείς στην Ελλάδα επιχειρούμε να κάνουμε,  να είναι κάτι το οποίο… μοιάζει με ποδόσφαιρο.

Είναι πασιφανές ότι ο προπονητής στη χώρα μας αποτελεί αναλώσιμο υλικό. Διεθνώς εξάλλου όπου τα συμφέροντα γύρω από το ποδόσφαιρο και η σημασία του είναι τεράστια, οι προπονητές αλλάζουν με μεγάλη ευκολία ακόμα και σε χώρες παραδοσιακά προσηλωμένες στην ιδέα των μακρόβιων τεχνικών, όπως για παράδειγμα η Αγγλία. Αυτό όμως που συμβαίνει στη χώρα μας και ιδιαίτερα στις μικρές κατηγορίες, ξεπερνάει κάθε ποδοσφαιρική λογική, σε βαθμό που το πρόσκαιρο να φαντάζει παντοτινό.

Δεν χρειάζεται να πάμε και να ψάξουμε πολύ μακριά, καθώς το παράδειγμα το έχουμε «στα πόδια μας». Ο Αστέρας Αμαλιάδας, ο οποίος σε τρεις σεζόν στη Γ΄ Εθνική έχει αλλάξει δεκατρείς προπονητές. Μόνο φέτος έχει αλλάξει έξι προπονητές. Και μην πείτε ότι φέτος η σεζόν ήταν μια ειδική περίπτωση. Μέχρι τους δεκατρείς, υπάρχει απόσταση. Χωρίς να έχουν σημασία οι λόγοι, ούτε οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγιναν, η ουσία είναι μια και δεν αλλάζει.  «Κάτι η μαμή, κάτι η λεχώνα…» που λέει η παροιμία, ο αριθμός είναι συγκεκριμένος και αρκετά ενδεικτικός.

Μόλις τέσσερις σε είκοσι χρόνια έχουν βγάλει χρονιά

Από το ξεκίνημα πρόπερσι στη Γ΄ Εθνική, οπότε και οι Βυσσινί ξεκίνησαν με τον Αλέξη Γαβριλόπουλο στον πάγκο, τον προπονητή ο οποίος τα τελευταία εννέα χρόνια είναι  μοναδικός (μετά τον Θοδωρή Ανδριόπουλο) που έχει βγάλει ολόκληρη χρονιά στον πάγκο και ο τέταρτος μόλις από το 2000, δηλαδή τα τελευταία είκοσι χρόνια (μετά τον Νόνι Λίμα και τον Ντίνο Ράπτη). Με την αποχώρηση του Γαβριλόπουλου, είχαμε ως υπηρεσιακό τον Λύσσανδρο Τζαβάρα για ένα παιχνίδι, για να τον διαδεχθεί ο Μιχάλης Βλάχος, ο οποίος και αυτός μετά από λίγο αποχώρησε για να αναλάβει ο Λάζαρος Σέμος, με τον οποίο τελείωσε η σεζόν.

Οι δυο προπονητές που δεν έκαναν… σεφτέ

Για να πάμε πέρσι, οπότε και η ομάδα ξεκίνησε με τον Πέτρο Μίχο, χωρίς όμως αυτός να προλάβει να ξεκινήσει το Πρωτάθλημα. Τη θέση του πήρε ο Τίμος Καβακάς, ο οποίος στη συνέχει αποχώρησε για να αναλάβει ο Σούλης Παπαδόπουλος. Ούτε και αυτός όμως ολοκλήρωσε τη σεζόν, καθώς από το δεύτερο παιχνίδι των μπαράζ ανόδου, τη θέση του πήρε ο Θοδωρής Γκάτζιος. Στα… χνάρια του Πέτρου Μίχου, ο οποίος δεν ξεκίνησε καν τη σεζόν, βάδισε και ο Λεωνίδας Τσιγαρίδας, με τον οποίο ξεκίνησε φέτος ο Αστέρας προετοιμασία. Τη θέση του πριν ξεκινήσει το Πρωτάθλημα πήρε ο Κώστας Κλάδης, ο οποίος μετά από δυο παιχνίδι αποχώρησε για αν αναλάβει ο Ηλίας Φωτόπουλος. Ο οποίος έφυγε και αυτός για να έρθει στη θέση του ο Θοδωρής Γκάτζιος. Ούτε και η δεύτερη θητεία του Γκάτζιου στον Αστέρα έμελλε να είναι μακρά, καθώς αποχώρησε λίγο μετά τα Χριστούγεννα, για να αναλάβει ο Κώστας Παναγόπουλος, ο οποίος την περασμένη Κυριακή έφυγε και αυτός, για να αναλάβει ο Φίλιππος Μαρκόπουλος.

 

Έντεκα αλλαγές, δεκατέσσερις νέες τεχνικές ηγεσίες

Εάν αθροίσουμε όλα αυτά, καταλήγουμε ότι σε τρεις σεζόν στη Γ΄ Εθνική (η τρίτη δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα), έχουμε έντεκα αλλαγές τεχνικής ηγεσίας, δεκατέσσερις νέες τεχνικές ηγεσίες και έντεκα δεκατρείς διαφορετικούς προπονητές (αφού ο Γκάτζιος προσελήφθη δυο φορές).

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα