26.9 C
Pýrgos
Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου, 2021

Αστέρας: Δέκα χιλιάρικα «κασέρι» μέχρι τη Δευτέρα ή «γκρεμός»

spot_img

Προτεινόμενα

Μπορεί να έχει διαφανεί «φως» στον ορίζοντα μέσω κάποιων κινήσεων, ή μέσω κάποιων χορηγικών προτάσεων, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι ο Αστέρας έχει διαφύγει τον κίνδυνο, το «red alert» έχει σβήσει και όλα είναι «ρόδινα». Το αντίθετο. Ακόμα η συμμετοχή της ομάδας δεν έχει εξασφαλιστεί -με όρους Γ΄ Εθνικής τουλάχιστον. Για το σκοπό αυτό, οι σκέψεις για Γενική Συνέλευση αύριο εγκαταλείπονται. Την Κυριακή, θα γίνει συνεδρίαση του Δ.Σ. προκειμένου να λάβει απόφαση αν θα κατέβει η ομάδα στο Πρωτάθλημα και αν στην πορεία κριθεί απαραίτητο, θα γίνει και Γενική Συνέλευση.

Εκείνο όμως το οποίο προέχει είναι να διευθετηθούν μια σειρά από ζητήματα, έγγραφα τα οποία περιμένει η ΕΠΟ και τα οποία αν δεν κατατεθούν, είναι ορατός ο κίνδυνος ακόμα και να μην στείλει διαιτητές στο Τραγανό, δηλαδή να μην ορίσει το παιχνίδι με τη Νίκη, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι ο Αστέρας μηδενίζεται σε αυτό το παιχνίδι με σκορ 3-0 υπέρ της Νίκης, αφαιρούνται από τους Βυσσινί τρεις βαθμοί και τους επιβάλλεται τρεις χιλιάδες ευρώ πρόστιμο.

Πρέπει να εκδώσει δελτία 

Ακόμα όμως και να γίνει η διευθέτηση όλων των εγγράφων, απαιτούνται μια σειρά από άλλες ενέργειες, προκειμένου να εκδοθούν τα απαραίτητα έγγραφα προκειμένου να παίξουν οι Έλληνες και οι ξένοι ποδοσφαιριστές οι οποίοι έχουν έρθει. Απαιτούνται χρήματα για να κατατεθούν τα δελτία, παράβολα, απαιτείται επικαιροποίηση της κατάστασης υγείας, καθώς η αρχική που κατατέθηκε περιείχε μόνο τους παίκτες της Ακαδημίας και κάποιους οι οποίοι στο διάστημα που μεσολάβησε αποχώρησαν. Επίσης, όλα αυτά πρέπει να γίνουν άμεσα, ιδιαίτερα για τους αλλοδαπούς, προκειμένου η ΕΠΟ να ζητήσει και να λάβει το Letter Of Clearene από τις ξένες Ομοσπονδίες, προκειμένου να αποκτήσουν οι παίκτες δικαίωμα να παίξουν και να μην διατρέχει κίνδυνο τιμωρίας η ομάδα (άρθρο 8 του Κανονισμού Ιδιότητας και Μετεγγραφών). Το Letter Of Clearence είναι αυτό που παλιά λέγαμε «μπλε κάρτα» του ποδοσφαιριστή και το οποίο βεβαιώνει ότι δεν ανήκει σε άλλη ομάδα ξένης Ομοσπονδίας, ανοίγοντας τον δρόμο να εγγραφεί στη μητρώα της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Αυτό δεν είναι κάτι χρονοβόρο μιας και εν προκειμένω δεν μιλάμε για τις δυσλειτουργικές Ομοσπονδίες της Αφρικής, αλλά για τις οργανωμένες Ομοσπονδίες της Γαλλίας και της Πορτογαλίας, αλλά δεν παύει να απομένει μια βδομάδα και κάποτε και αυτά πρέπει να γίνουν.

Απαιτούνται άμεσα χρήματα 

Και εκτός όλων των άλλων, απαιτούνται και χρήματα, είτε για να δοθούν προκαταβολές στους παίκτες, είτε για να πληρωθούν άλλα τρέχοντα έξοδα (αν και εφόσον τα έξοδα διαμονής και σίτισης έχουν καλυφθεί). Διότι δεν μιλάμε μόνο για 2-3 δελτία, αλλά μιλάμε για τουλάχιστον δέκα ποδοσφαιριστές σε πρώτη φάση, αφού τη στιγμή που μιλάμε, υπάρχει μόλις και μετά βίας μια ενδεκάδα ποδοσφαιριστών προερχόμενων από την Ακαδημία, παιδιά τα οποία μόλις πέρυσι αγωνίζονταν με την ομάδα Κ-15 και γίνεται αντιληπτό ότι δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος στις πλάτες τους. Και τέλος, μην ξεχνάμε ότι ακόμα η ομάδα ψάχνεται στο μεταγραφικό μέτωπο και αναζητάει ποδοσφαιριστές έτοιμους, για να στελεχώσει το ρόστερ. Όπερ μεθερμηνευόμενον, λεφτά για να κάνει κι άλλες μεταγραφές.

Για να μην τα πολυλογούμε και με έναν πολύ πρόχειρο αλλά και πολύ ουσιαστικό υπολογισμό, «μέχρι την Κυριακή το βράδυ πρέπει να υπάρχουν δέκα χιλιάδες ευρώ cash στα ταμεία του συλλόγου», έλεγε πολύ χαρακτηριστικά μέλος της διοίκησης του συλλόγου, προκειμένου να περιγράψει την κατάσταση όπως αυτή έχει διαμορφωθεί αυτή τη στιγμή. Μια κατάσταση, η οποία λόγω έλλειψης βιώσιμης λύσης μέχρι τώρα, απέφερε καθυστερήσεις και παλινωδίες με παραιτήσεις. Και λέμε καθυστερήσεις, καθώς ουδείς αναλάμβανε να προχωρήσει τη διαδικασία έκδοσης των δελτίων (με τα έξοδα που συνεπάγονται αυτές οι διαδικασίες), αφού δεν είχε διασφαλιστεί η ομαλή πορεία και συμμετοχή της ομάδας στο Πρωτάθλημα.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα