Αστέρας: Επανεμπλοκή Γκάμαρη- Συζητήσεις με Λεωνίδα Τσιγαρίδα-Όλο το παρασκήνιο

spot_img

Προτεινόμενα

Η παραίτηση του Γιώργου Γκάμαρη και η προτροπή του για Γενική Συνέλευση, όχι απλά επέλυσε το πρόβλημα, αλλά επιδείνωσε την κατάσταση στον Αστέρα Αμαλιάδας. Στο Δ.Σ., έχει απομείνει ο γραμματέας Παναγιώτης Γεωργαντάς και τα υπόλοιπα μέλη, κάποια εκ των οποίων σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του Γκάμαρη, τον πιέζουν να επιστρέψει ως λύση, ενώ ήδη αυτός διαπραγματεύεται την πρόσληψη του Λεωνίδα Τσιγαρίδα στη θέση του προπονητή.

Ο λόγος που απαιτεί την επάνοδο του Γκάμαρη είναι ότι τη στιγμή αυτή το Δ.Σ. είναι ακέφαλο και κανείς δεν επιθυμεί να αναλάβει τη θέση του προέδρου. Η παραίτηση του Νίκου Παλυβού έχει επισημοποιηθεί και κοινοποιηθεί προς πάσα αρχή, πρώτα προς την ΕΠΣΗ και εν συνεχεία προς την ΕΠΟ.

 

Ελλιπής ο φάκελος συμμετοχής

Ο Αστέρας, αντιμετωπίζει σοβαρά το φάσμα της αποβολής του από το Πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, πράγμα που θα σημάνει ότι είναι ανενεργός για φέτος και τη νέα σεζόν θα υποβιβαστεί δυο κατηγορίες, δηλαδή θα παίξει στην Α2 κατηγορία. Ένα τέτοιο σενάριο για να αποφευχθεί, δεν αρκεί να καταβληθούν τα χρήματα του προστίμου που του έχει επιβληθεί από την ΕΠΟ, αλλά πρέπει και να δηλωθεί Δ.Σ. και πρόεδρος (και αυτό είναι το πιο σοβαρό πρόβλημα). Μια λύση σε αυτό, θα ήταν να συμμετάσχει με υπογραφή του Γιώργου Γκάμαρη, ως προεδρεύοντα (πρόεδρος α.α.).

 

Ο κίνδυνος του μηδενισμού και των 6.000€ πρόστιμο

Από εκεί και πέρα, ακόμα και να δηλώσει συμμετοχή ο Αστέρας στο Πρωτάθλημα, δεν εξέρχεται του κινδύνου, καθώς αν δεν βρεθεί χρηματοδότης, η ομάδα θα μηδενιστεί και θα αποβληθεί, αν δεν κατέβει στο γήπεδο. Το πρόστιμο θα είναι «τσουχτερό» και θα πληρώσει 6.000€ με αφαίρεση έξι βαθμών από τη νέα σεζόν στην Α1 τοπική κατηγορία.

 

Πήρε παράταση για δήλωση στο Κύπελλο

Πέρα αυτού, υπάρχει και ένα ακόμα «αγκάθι» κάτω από τα γυμνά πόδια του Αστέρα. Είναι η συμμετοχή στο Κύπελλο Ηλείας. Αν δεν συμμετάσχει, θα του επιβληθεί ακόμα ένα πρόστιμο 500€ και απώλεια του πρώτου αγώνα Πρωταθλήματος με σκορ 3-0 άνευ αγώνα (το οποίο μεταφέρεται στο τοπικό τη νέα σεζόν αν φέτος δεν συμπληρωθεί ο φάκελος της συμμετοχής). Η προθεσμία για δήλωση συμμετοχής (είναι υποχρεωτική), εξέπνευσε την περασμένη Παρασκευή, όμως η ΕΠΣΗ του έδωσε παράταση μια βδομάδα, μέχρι αύριο. Μάλιστα η ΕΠΣΗ ματαίωσε και το Σούπερ Καπ δεδομένου ότι ο Αστέρας δεν έχει φτιάξει ακόμα ομάδα. Οπότε και θα πρέπει να πάει να δηλώσει, πληρώνοντας και το παράβολο των 200€ που προβλέπεται για τις ομάδες της Γ΄ Εθνικής.

Σκέψεις για προετοιμασία εκτός Αμαλιάδας

Φαίνεται ότι ο… σεισμός που έγινε για τον Κόροιβο, αφορά και τον Αστέρα. Σπίτια ή καταλύματα δεν υπάρχουν. Αν και τις προηγούμενες μέρες έλεγαν ότι το θέμα αυτό με πρωτοβουλία του δημάρχου βαίνει προς διευθέτηση, τώρα αποδεικνύεται ότι δεν έχει επιλυθεί. Κάποιοι παίκτες αποχώρησαν, ενώ υπάρχει η σκέψη μέχρι να επιλυθεί, να διεξαχθεί η προετοιμασία σε αθλητικό κέντρο, έτσι ώστε να μην χαθεί αυτό το δεκαπενθήμερο προπονήσεων (σε μια τιμή «πακέτο» όπου η διαμονή και η σίτιση θα στοιχίσει λιγότερα).

 

Έφυγε ο Μακρίδης-Σκέψεις για Τσιγαρίδα

Βλέποντας την όλη κατάσταση που επικρατούσε στην Αμαλιάδα, ο Απόστολος Μακρίδης αποχώρησε. Γι’ αυτό το λόγο και ο Γιώργος Γκάμαρης, ταυτόχρονα με την επανεμπλοκή του, εξετάζει το ενδεχόμενο πρόσληψης του Λεωνίδα Τσιγαρίδα, ενός Έλληνα αυτή τη φορά τεχνικού, ο οποίος ανήκε στο τεχνικό επιτελείο του Αστέρα Τρίπολης. Παράλληλα με τον προπονητή, ο Γιώργος Γκάμαρης έχει στο μυαλό του και περίπου 10-15 ποδοσφαιριστές «πακέτο», έτοιμους να έρθουν στην ομάδα μόλις αυτή είναι έτοιμη διοικητικά.

 

Τα λεφτά ποιος θα τα βάλει;

Βεβαίως όλα αυτά είναι καλά! Το ερώτημα είναι ποιος θα βάλει τα λεφτά. Ήδη ο Γιώργος Γκάμαρης, έχει καταρτίσει έναν προϋπολογισμό, ο οποίος θα έχει στόχο να παραμείνει η ομάδα στην κατηγορία. Από τα χρήματα αυτά, φαίνεται να έχει εξασφαλιστεί μόλις και μετά βίας το 50%, μέσα από χορηγίες και εισιτήρια διαρκείας, τη στιγμή που από τους οικονομικά ισχυρούς παράγοντες, μόνο ο Θανάσης Παπαγεωργίου έχει εκφραστεί θετικά στο να ενισχύσει την ομάδα. Με άλλα λόγια, απαιτείται να βρεθούν τα άλλα μισά χρήματα, ή έστω, για να ξεκινήσει η ομάδα ένα μέρος του υπόλοιπου.  Σε αυτή την κατεύθυνση, συνεχίζονται οι επαφές και πολύ σύντομα θα δείξει αν τελικά υπάρξει προοπτική διάσωσης της ομάδας, ή θα τιναχθούν όλα στον αέρα.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα