20.9 C
Pýrgos
Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου, 2021

Αστέρας: Θετική εικόνα, παρά την ήττα -Νέο φιλικό στη Βάρδα το Σάββατο  

spot_img

Προτεινόμενα

Παρά την ήττα που γνώρισε ο Αστέρας από τα Τρίκαλα, η εικόνα που παρουσίασε η ομάδα ήταν ικανοποιητική. Δεν είναι μόνο ότι ο Τίμος Καβακάς δήλωσε εμφανώς ικανοποιημένος, αλλά και το γεγονός ότι σε σχέση με το προηγούμενο φιλικό στον Βλαχιώτη, η ομάδα της Αμαλιάδας έδειξε σαφή βελτίωση σε συγκεκριμένους τομείς του παιχνιδιού, απέναντι σε έναν αντίπαλο με πολλή ποιότητα και σαφώς σε μεγαλύτερο βαθμό ετοιμότητας από τον Αστέρα.

Το πλάνο του Τίμου Καβακά σε αυτό το παιχνίδι ήταν να πρεσάρει ψηλά ο Αστέρας σε μεγάλα διαστήματα του παιχνιδιού, να παράξει οργανωμένες επιθέσεις από τα άκρα, να βρει την αδύναμη πλευρά και να στείλει τους ακραίους επιθετικούς του στο «ένας με έναν» με τους αντιπάλους, αλλά και να ψάξει τους χώρους για να ξεκλειδώσει μια πανίσχυση άμυνα Φούτμπολ Λιγκ, στην οποία δέσποζε η παρουσία του Δημήτρη Κοτσώνη. Και για περίπου μισώ ώρα τα κατάφερε καλά, έχοντας μάλιστα και την πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού, όταν βρήκε τον Μαρουκάκη σε θέση τετ-α-τετ, αλλά το πλασέ που έκανε ο επιθετικός του Αστέρα, απέκρουσε εντυπωσιακά ο τερματοφύλακας των Τρικάλων Αποστολίδης.

Είναι φανερό ότι ο Τίμος Καβακάς επέλεξε αυτή την τακτική, αντιμετωπίζοντας το παιχνίδι σαν να επρόκειτο για έναν αντίπαλο Γ΄ Εθνικής. Η πρόθεση ήταν σαφής. Το αποτέλεσμα περνούσε σε δεύτερη μοίρα και εκείνο που τον ενδιέφερε ήταν να ακολουθήσει η ομάδα το πλάνο που δουλεύει τις τελευταίες μέρες, κάτω από συνθήκες αυξημένες πίεσης. Λογικό και επόμενο ήταν λοιπόν, κάποια στιγμή τα Τρίκαλα να φανούν απειλητικά και να γράψουν τον 0-1 χάρη σε μια εντυπωσιακή ατομική ενέργεια και πλασέ του Τσίπρα (φωτό κάτω).

Όπως επίσης ήταν λογικό και επόμενο η απουσία ρυθμού από τους ποδοσφαιριστές του Αστέρα, να βγάλει κάποια νεκρά διαστήματα, τα οποία είναι βέβαιο ότι με την πάροδο της προετοιμασίας, τα παιχνίδια αλλά και την ανάλογη διαφοροποίηση στο πρόγραμμα της προπόνησης θα ελαττωθούν.  Σε μεγάλο βαθμό ήταν επιλογή εξάλλου του Τίμου Καβακά αντί να κάνει ακόμα ένα φιλικό τις πρώτες μέρες της άφιξής του, να προτιμήσει να δουλέψει ένα δεκαήμερο πάνω στην τακτική, ειδικά από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι η έναρξη του πρωταθλήματος θα πήγαινε πίσω δεκαπέντε μέρες. Έτσι υπάρχει ο χρόνος να γίνουν και φιλικά και να ετοιμαστεί η ομάδα, αρχής γενομένης από το παιχνίδι του ερχόμενου Σαββάτου στη Βάρδα, απέναντι στον έμπειρο ΠΑΟΒ. Επίσης απέναντι στα Τρίκαλα, ο Τίμος Καβακάς είδε τις αδυναμίες της ομάδας και ανάλογα θα κάνει τις εισηγήσεις του για ενίσχυση, με σαφή όμως προτεραιότητα να αποκτηθούν ποδοσφαιριστές έτοιμοι, οι οποίοι θα μπουν στην ομάδα και θα βοηθήσουν άμεσα και όχι παίκτες οι οποίοι θα χρειαστούν χρόνο ώστε να φτάσουν στα επιθυμητά επίπεδα φυσικής κατάστασης. Στον τομέα αυτό (φυσική κατάσταση), το τεχνικό επιτελείο δίνει πολύ μεγάλη έμφαση, απόδειξη και αυτό ότι οι ποδοσφαιριστές πέρασαν δυο φορές από εργομετρικά τεστ μέσα σε διάστημα ενός μήνα. Πλέον ο Δημήτρης Τσακαλίδης,  έχει σαφή εικόνα στα χέρια του και θα δουλέψει πάνω σε αυτό το κομμάτι ανάλογα με τις ανάγκες των ποδοσφαιριστών, όπως συστηματικά δουλεύει και σε θέματα διατροφής των ποδοσφαιριστών του, δίνοντας τις απαραίτητες κατευθύνσεις.

*Η ομάδα πλέον μπαίνει στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας της, στο λεγόμενο μοντάρισμα της ενδεκάδας. Παράλληλα, κινείται κάτω από άκρα μυστικότητα σε θέματα μεταγραφικής ενίσχυσης. Σχετικά με το θέμα της απόκτησης του Στρατή Βαλιού, κεντρικού αμυντικού που έμεινε ελεύθερος από τη Λαμία, για τον οποίο υπήρξε σχετικό δημοσίευμα στο διαδίκτυο, επίσημοι κύκλοι διαψεύδουν και δεν υπάρχει τέτοιο θέμα στο προσκήνιο. Όπως και δεν υπάρχει για την ώρα οποιαδήποτε άλλη περίπτωση.

*Με έγγραφό του ο Αστέρας στην ΕΠΟ, ζήτησε να πάρει κλειδάριθμο με τον Πανηλειακό, ώστε να μην παίζουν την ίδια αγωνιστική εντός έδρας. Ενημέρωσε μάλιστα προφορικά και τον Πανηλειακό, ώστε να πράξει και αυτός το ίδιο, έτσι ώστε η Επιτροπή Πρωταθλήματος της ΕΠΟ να αποφασίσει και να δώσει τον κλειδάριθμο εκείνο που δεν θα συμπίπτουν τα εντός έδρας παιχνίδια των δυο ομάδων.

*Τέλος, ο Αστέρας βρίσκεται σε συζητήσεις με χορηγούς, προκειμένου να καταλήξει σε εκείνον ο οποίος θα μπει στο εμπρός μέρος της φανέλας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα